Hallonpannacotta paj, timbal

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Gör så här:

  2. Tillaga ristimbalen i ugn 100 grader ånga ca 20 minuter, låt svalna. Riv på grövsta sidan av rivjärnet och pressa mer till en botten i en pajform 24 cm med avtagbar kant. Ställ i kylen eller frysen medans ni gör pannacottan.

  3. Häll sedan pannacottan i formen och ställ i kylen ca 3-4 timmar. När den har stelnat häller ni på hallongelén och ställ i kylen ytterligare en timme.

  4. Pannacotta

  5. 1.       Tina purén. Blötlägg gelatin. Koka upp grädde, vaniljsocker, socker och citronsaft.
    Tag från värmen och rör ner gelatin och puré. 

  6. 2.       Häll upp pannacottan i formen och ställ i kyl ca 3-4 timmar.

  7. 3.       Hallongelé

  8. 4.       Blötlägg gelatinet. Värm puré och vin. Tillsätt gelatin och florsocker.
    Låt svalna något innan den hälls över den stelnade pannacottan. Låt stelna i kyl.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    363,27 kcal
  • Energi (kJ)
    1514,90 kJ
  • Fett
    28,34 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,16 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,43 g
  • Mättade fettsyror
    11,60 g
  • Fiber
    1,22 g
  • Järn
    0,14 mg
  • Kalcium
    34,04 mg
  • Kalium
    68,41 mg
  • Kolesterol
    47,63 mg
  • Kolhydrat
    22,49 g
  • Disackarider
    13,28 g
  • Monosackarider
    0,36 g
  • Sackaros
    12,16 g
  • Magnesium
    6,19 mg
  • Natrium
    10,47 mg
  • Niacin
    0,08 mg
  • Protein
    3,41 g
  • Riboflavin
    0,04 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    39,44 g
  • Vitamin B12
    0,15 µg
  • Vitamin B6
    0,02 mg
  • Vitamin C
    3,27 mg
  • Vitamin D
    0,04 µg
  • Vitamin E
    0,57 mg
  • Zink
    0,16 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet