
Hallonpannacotta paj, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 600 g
- Pannacotta
- 250 g
- Gelatinblad14 g
- Vispgrädde 40%5 dl
- Strösocker1 dl
- Citronsaft30 g
- Hallongelé
- 125 g
- Gelantinblad5 g
- Vitt vin1 dl
- Florsocker60 g
TILLAGNING
Gör så här:
Tillaga ristimbalen i ugn 100 grader ånga ca 20 minuter, låt svalna. Riv på grövsta sidan av rivjärnet och pressa mer till en botten i en pajform 24 cm med avtagbar kant. Ställ i kylen eller frysen medans ni gör pannacottan.
Häll sedan pannacottan i formen och ställ i kylen ca 3-4 timmar. När den har stelnat häller ni på hallongelén och ställ i kylen ytterligare en timme.
Pannacotta
1. Tina purén. Blötlägg gelatin. Koka upp grädde, vaniljsocker, socker och citronsaft.
Tag från värmen och rör ner gelatin och puré.2. Häll upp pannacottan i formen och ställ i kyl ca 3-4 timmar.
3. Hallongelé
4. Blötlägg gelatinet. Värm puré och vin. Tillsätt gelatin och florsocker.
Låt svalna något innan den hälls över den stelnade pannacottan. Låt stelna i kyl.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)363,27 kcal
- Energi (kJ)1514,90 kJ
- Fett28,34 g
- Enkelomättade fettsyror4,16 g
- Fleromättade fettsyror0,43 g
- Mättade fettsyror11,60 g
- Fiber1,22 g
- Järn0,14 mg
- Kalcium34,04 mg
- Kalium68,41 mg
- Kolesterol47,63 mg
- Kolhydrat22,49 g
- Disackarider13,28 g
- Monosackarider0,36 g
- Sackaros12,16 g
- Magnesium6,19 mg
- Natrium10,47 mg
- Niacin0,08 mg
- Protein3,41 g
- Riboflavin0,04 mg
- Tiamin0,01 mg
- Vatten39,44 g
- Vitamin B120,15 µg
- Vitamin B60,02 mg
- Vitamin C3,27 mg
- Vitamin D0,04 µg
- Vitamin E0,57 mg
- Zink0,16 mg

