Stekt torskrygg med gulbeta vichy serverad med mild grönpepparsås

Stekt torskrygg med gulbeta och mild grönpepparsås

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Kokt ris och vildris blandat
    750 g
  • Gulbeta vichy med limezest
  • Gulbeta
    500 g
  • Schalottenlök
    2 st
  • Smör
    30 g
  • Vichyvatten
    0,33 liter
  • salt och svartpeppar
  • Rårörsocker
    15 g
  • Timjan torkad
    3 tsk
  • Finrivet limeskal
    2 tsk
  • Grönpepparsås
  • Hollandaisesås, FINDUS 96012382
    4 dl
  • Mjölk
    400 g
  • Grönpeppar
    20 g
  • Torkad salvia
    1 tsk
  • Salt

TILLAGNING

  1. Gulbeta vichy med limezest

  2. Skala lökarna och skiva tunt. Smält smöret i en kastrull. Lägg ner gulbetorna och låt dem fräsa i en minut i smöret, tillsätt därefter schalottenlökarna.

  3. Krydda med salt, peppar, socker och timljan. Häll på vichy vatten och låt gulbetorna koka mjuka utan lock i ca 10 minuter.

  4. Grönpepparsås

  5. Koka upp och mixa strax innan servering.

  6. Servera fisken stekt till innertemperatur på 56 grader med rismix, gulbeta vichy och mild grönpepparsås.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    503,12 kcal
  • Energi (kJ)
    2105,56 kJ
  • Fett
    5,57 g
  • Enkelomättade fettsyror
    1,27 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,83 g
  • Mättade fettsyror
    2,74 g
  • Fiber
    3,93 g
  • Järn
    1,77 mg
  • Kalcium
    225,16 mg
  • Kalium
    1082,38 mg
  • Kolesterol
    89,31 mg
  • Kolhydrat
    71,44 g
  • Disackarider
    9,52 g
  • Monosackarider
    0,69 g
  • Sackaros
    7,53 g
  • Magnesium
    93,36 mg
  • Natrium
    172,35 mg
  • Niacin
    7,55 mg
  • Protein
    38,44 g
  • Riboflavin
    0,21 mg
  • Tiamin
    0,37 mg
  • Vatten
    282,04 g
  • Vitamin B12
    2,49 µg
  • Vitamin B6
    0,71 mg
  • Vitamin C
    11,39 mg
  • Vitamin D
    3,36 µg
  • Vitamin E
    1,22 mg
  • Zink
    2,19 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet