Rödbetssallad med hasselnötskräm
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Rapsolja2 msk
- Salt och peppar
- Coktailtomater200 g
- Balsamvinäger2 msk
- Rapsolja2 msk
- Rädisa50 g
- Spenat, färsk70 g
- Salt och peppar
- Råsocker1 msk
- Hasselnötskräm
- Smetana2 dl
- Hasselnötter100 g
- Salt och peppar
- Hasselnötter30 g
TILLAGNING
1. Lägg rödbetor på bleck och ringla på olja, salt och peppar.
2. Dela tomater och lägg på bleck och ringla på olja och balsamicovinäger. Strö på socker, salt och peppar.
3. Sätt in både rödbetor och tomater i ugnen på 150°C i 30 minuter.
4. Blanda samman rödbetorna och tomaterna med spenat och rädisor på ett fat.
5. Hacka hasselnötterna och blanda med smetana och smaka av med salt och peppar.
6. Spritsa små klickar på fatet och strö över lite hackade hasselnötter.
Tips!
Hoppa över hasselnötterna om det finns någon nötallergiker.
En fräsch och god sallad som funkar lika bra till vegetariska altenativ som kött och kyckling. Ett tillbehör som definitivt bör få en plats på salladsbuffén!