
Skärgårdssill, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 200 g
- 30 g sillag
- Creme Fraiche1,50 dl
- Majonnäs1,50 dl
- Finkornig rom eller kaviar0,50 dl
- Dill, torkad1 msk
- Gräslök, torkad1 msk
TILLAGNING
Gör så här:
1. Tillaga torsktimbalen enligt anvisning och låt svalna. Dela Torsktimbalerna i storlek med normal- stora sillbitar.2. Sila lagen från sillen blanda ihop med cremé fraich , majonnäs, salt, finkornig rom eller kaviar och torkade mortlade kryddor.
3. Låt dem dra i såsen cirka 1h innan servering.
Tips! Låt gärna stå ett dygn i kylskåpet.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)194,83 kcal
- Energi (kJ)813,26 kJ
- Fett19,03 g
- Enkelomättade fettsyror4,10 g
- Fleromättade fettsyror7,78 g
- Mättade fettsyror3,94 g
- Fiber0,01 g
- Järn0,16 mg
- Kalcium24,15 mg
- Kalium33,90 mg
- Kolesterol34,82 mg
- Kolhydrat2,97 g
- Disackarider1,29 g
- Monosackarider0,10 g
- Sackaros0,98 g
- Magnesium2,66 mg
- Natrium333,46 mg
- Niacin0,06 mg
- Protein3,50 g
- Riboflavin0,04 mg
- Tiamin0,01 mg
- Vatten13,89 g
- Vitamin B120,56 µg
- Vitamin B60,03 mg
- Vitamin C1,79 mg
- Vitamin D0,08 µg
- Vitamin E1,15 mg
- Zink0,17 mg
