
Tacopaj, timbal
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 400 g
- Fyllning
- 320 g
- Tacokrydda37 g
- Salt och peppar
- 70 g
- Tomatsalsa
- 105 g
- Tomatpuré2 msk
- Socker10 g
- Rapsolja3 msk
- Oregano0,50 tsk
TILLAGNING
Gör så här:
Halvtina brödtimbalen och riv den på grövsta sidan av rivjärnet. Ta en pajform och tryck ut till en pajdeg.
Tina även upp omelett och timbalbasen.
Halvtina alla timbaler. Tärna eller riv oxtimbalerna. Lägg det i riven/tärnad oxtimbal i botten av pajen. Värm upp omelett och timbalbasen och tillsätt tacokrydda och smaka av med salt och peppar. Häll i pajskalet och garnera med tomat och majstimbal i ett fint mönster.
Förvärm ugnen. Tillaga i 100% ånga, 100°C ca 20 min
Tillaga tomattimbal och låt svalna. Tärna fint och blanda med tomatpuré, socker, rapsolja och mortlad oregano.
Lägg upp en bit paj med tomatsalsa.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)496,13 kcal
- Energi (kJ)2076,85 kJ
- Fett38,64 g
- Enkelomättade fettsyror4,14 g
- Fleromättade fettsyror1,85 g
- Mättade fettsyror10,67 g
- Fiber1,63 g
- Järn0,05 mg
- Kalcium0,92 mg
- Kalium25,23 mg
- Kolhydrat19,27 g
- Disackarider1,69 g
- Monosackarider0,27 g
- Sackaros1,69 g
- Magnesium1,44 mg
- Natrium1,22 mg
- Niacin0,10 mg
- Protein18,04 g
- Vatten5,23 g
- Vitamin B60,01 mg
- Vitamin C2,10 mg
- Vitamin E1,90 mg
- Zink0,01 mg

