Timbalsallad med morot, apelsin och ingefära

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Apelsinjuice, konc
    0,50 dl
  • Rapsolja
    1 dl
  • Ingefära, malen
    0,50 msk
  • Persilja, torkad
    0,50 msk
  • Salt och peppar

TILLAGNING

  1. Gör så här:

  2. 1.       Tillaga morotstimbalen enligt anvisning. Låt svalna.

  3. 2.       Vispa ihop apelsinjuice, rapsolja, ingefära och persilja.

  4. 3.       Skär morotstimbalerna till önskad form och blanda ihop med dressingen.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    167,49 kcal
  • Energi (kJ)
    698,40 kJ
  • Fett
    14,11 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,52 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,47 g
  • Mättade fettsyror
    0,64 g
  • Fiber
    0,93 g
  • Järn
    0,32 mg
  • Kalcium
    49,92 mg
  • Kalium
    40,20 mg
  • Kolhydrat
    7,65 g
  • Disackarider
    1,08 g
  • Monosackarider
    0,84 g
  • Sackaros
    1,08 g
  • Magnesium
    2,04 mg
  • Natrium
    0,18 mg
  • Niacin
    0,04 mg
  • Protein
    2,54 g
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    3,48 g
  • Vitamin B6
    0,01 mg
  • Vitamin C
    8,28 mg
  • Vitamin E
    2,41 mg
  • Zink
    0,01 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet