
Timbalsallad med morot, apelsin och ingefära
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 600 g
- Apelsinjuice, konc0,50 dl
- Rapsolja1 dl
- Ingefära, malen0,50 msk
- Persilja, torkad0,50 msk
- Salt och peppar
TILLAGNING
Gör så här:
1. Tillaga morotstimbalen enligt anvisning. Låt svalna.
2. Vispa ihop apelsinjuice, rapsolja, ingefära och persilja.
3. Skär morotstimbalerna till önskad form och blanda ihop med dressingen.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)167,49 kcal
- Energi (kJ)698,40 kJ
- Fett14,11 g
- Enkelomättade fettsyror5,52 g
- Fleromättade fettsyror2,47 g
- Mättade fettsyror0,64 g
- Fiber0,93 g
- Järn0,32 mg
- Kalcium49,92 mg
- Kalium40,20 mg
- Kolhydrat7,65 g
- Disackarider1,08 g
- Monosackarider0,84 g
- Sackaros1,08 g
- Magnesium2,04 mg
- Natrium0,18 mg
- Niacin0,04 mg
- Protein2,54 g
- Tiamin0,02 mg
- Vatten3,48 g
- Vitamin B60,01 mg
- Vitamin C8,28 mg
- Vitamin E2,41 mg
- Zink0,01 mg
