Frasig Perfektion

Frasig Perfektion

    Frasig Perfektion

    Frasig Perfektion

      MER PANERAD FISK PÅ MENYN

      Panering som frasar perfekt i munnen tillsammans med en bit saftig fisk. Inte konstigt att så många gillar panerad fisk. Presentera gärna panerad fisk på olika vis på menyn t.ex som moderna fisktacos, populära fisk bowls eller traditionellt med ärter, sås och potatis. Oavsett om du har en restaurang eller jobbar i skolans storkök så förenklar du tiden i köket med Findus lättlagade panerade fisk och får tid över till att skapa smaksensationella tillbehör. Panerad fisk är ett utmärkt lunchalternativ på menyn som ger variation och som alltid är lika uppskattat. Vår panerade fisk är såklart MSC-märkt.

      Maria Svantemark, Findus Nordic Sustainability Manager, berättar varför MSC-märkt fisk är ett bra och hållbart val när du köper fisk.

      Maria Svantemark,

      Findus Nordic Sustainability Manager

      FRISKARE HAV

      Vi på Findus arbetar för friskare hav på flera vis, bland annat genom ett nära samarbete med Marine Stewardship Council (MSC).

      I år är det 15 år sedan Findus lanserade MSC-märkt fisk i Sverige som första aktör på marknaden. Sedan dess har vi jobbat hårt för att all vår vildfångade fisk ska ha MSC-märkningen och 2015 uppnådde vi målet.


      VÄLJ FISK MED MSC

      MSC-märkningen garanterar att den vildfångade fisken kommer från livskraftiga bestånd och har fångats med minimal inverkan på havsmiljön. För att minska överfiske och exploatering kan ursprunget på MSC-märkt fisk dessutom spåras hela vägen till det enskilda beståndet.

      Läs mer om varför MSC-märkt fisk från Findus är ett jättebra val

      Vi vill äta miljövänlig fisk1 

      Aldrig förut har så många konsumenter efterfrågat och valt att köpa miljömärkt fisk. Svenskarna är pålästa och vill ha hållbara alternativ både när de handlar i butik och äter ute. 75 % anser att vi bara ska äta fisk från hållbara källor. 67 % föredrar miljömärkt fisk och skaldjur när det är möjligt.

      MSC Consumer Insights Country Report –Sweden, 2016 

       

      Vi vill äta mer fisk och mindre rött kött2

      Det pågår ett skifte i val av protein - från rött och vitt till vitt och grönt. Och det rör sig snabbt. Hela 38 % av svenskarna har idag en livsstil som präglas av hälsa och hållbarhet. Ju mer fisk som äts, desto viktigare att fisken kommer från hållbara, kontrollerade fiskbestånd. 

      2 Insikter #8 - Proteinskiftet, Macklean, 2016 

       

      MSC-märket är pålitligt3,4 

      Med DNA-tester kontrollerar MSC att märket sitter på rätt produkt. Resultaten visar att över 99 % av alla MSC-märkta produkter är korrekt märkta världen över. Studier visar att motsvarande siffror för icke MSC-märkta produkter är 70 %. 

      3 www.msc.org/documents/chain-of-custody-documents/from-ocean-to-plate

      Pardo, M. Á., Jiménez, E. & Pérez-Villarreal, B.Misdescription incidents in seafood sector. Food Control 62, 277–283 (2016).  2016

       

      MSC:s program är lätt att förklara & förstå

      1 Tillräckligt med fisk ska lämnas kvar i havet så att beståndet behåller sin livskraft. 

      2 Fiskets påverkan på den marina miljön ska vara minimal. 

      3 Det ska finnas en plan så att fisket sköts ansvarsfullt även framåt. De som fiskar på samma 
      bestånd måste samarbeta. 

      4 Årliga granskningar görs av oberoende part.

      Vi vill ha oberoende miljömärkningar1

      69 % anser att varumärkens påståenden om hållbarhet ska bekräftas genom märkning av en oberoende organisation. MSC är ett bevisat starkt program för att öka mängden fisk i haven över tid och det blåa miljömärket har över 50 % igenkänning i test.

      MSC Consumer Insights Country Report –Sweden, 2016 

       

      MSC:s standard är baserad på global forskning

      MSC:s hållbarhetsprogram är framtaget i samarbete
      med forskare från hela världen. Alla yrkesfisken som fiskar på laglig väg kan genomgå en oberoende granskning mot MSC:s miljöstandard för ett hållbart fiske. Om kraven uppfylls blir yrkesfisket certifierat. Granskningen görs alltid av oberoende företag som är utbildade i MSC:s standard.

       

      MSC gör skillnad för mer än fisken

      MSC:s program leder inte bara till starkare fiskbestånd, förbättrad datainsamling och ökat samarbete mellan yrkesfisken, utan även till färre bifångster. Ett exempel är kummelfisket i Sydafrika där tusentals albatrosser skonats genom att fågelskrämsellinor införts.  

      KLIMATSMARTA RECEPT MED PANERAT

      Här bjuder vi på 10 nya recept med panerad fisk. 5 recept som passar gäster som önskar en riktigt god dagens lunch och 5 för skolbarn som behöver mycket energi under skoldagen. Inspirerande klimatsmarta rätter som kombinerar den frasiga fisken med goda såser och tillbehör. Alla recept är klimatberäknade och märkta med vårt gröna löv. Recepten är komponerade utifrån att fisken går snabbt att tillaga så det finns lite extra tid att lägga på tillbehören.

      MER FISK FRÅN FINDUS

      FISKFILÉ

      I Findus fiskdisk väljer du djupfryst perfektion efter behov. Alla fiskfiléer är utvalda och handskurna enligt tydliga krav på smak, textur och storlek. Tina och ha den finaste av råvara att laga dagens lunch på. Du hittar bland annat Ryggfilé av hoki, Alaska Pollock filé, Ryggfilé av sej och Laxfilé.

       

      I Findus frysdisk hittar du ett brett utbud av MSC-märkt fiskfilé 


      Visa alla fiskfiléer

      Fisk med topping

      När det ska gå snabbt och samtidigt bli riktigt gott är fisk med topping perfekt på menyn. Med smakrik topping redan på plats sätter du fisken i ugnen och lägger tiden på riktigt goda tillbehör. Välj mellan Fisk med mandel, Fisk Benedictine, Fisk med tomat och mozzarella. Uppskattat såväl i restaurang som i skolans storkök.

      Smakrik fisk med topping från Findus är perfekt på restaurangmenyn och skolans matsedel

       

      Visa all fisk med topping