VEGETARISKT & HÅLLBART I SKOLRESTAURANGEN

    Idag går många elever och tänker på sin miljöpåverkan och får tung klimatångest. Vi kan lätta på deras sinne och ge dem positiv energi när vi hjälper dem att äta hållbart. Därför vill vi göra vegetarisk och miljömedveten mat till det vanligaste lunchalternativet för Sveriges skolbarn och ungdomar. Är du med?

    SVERIGES BÄSTA VEGETARISKA SKOLMAT

    I kampanjen ”Let’s Go Greener” erbjuder vi klimatberäknade och vegetariska recept, kul informativt material och en tävling där vi utmanar Sveriges alla skolkök att pimpa upp serveringen av den gröna och vegetariska maten till något som eleverna inte kan motstå.

    #LETSGOGREENER

    Vegetarisk mat minskar klimatångest!

    VINN KONSERT MED HEMLIG ARTIST PÅ ER SKOLA!

    Hur populärt kan ert kök göra grön hållbar mat? Om ni serverar eleverna vegetarisk mat med produkter från Findus och gör den gröna serveringen extra inbjudande kan ni vinna en konsert med populär hemlig artist.

    Ni kvalificerar er genom att servera Pease eller Quorn samt andra av våra vegetariska produkter under 2019. Och att ni under året pimpar upp er gröna servering till något riktigt extra. I slutet av året skickar ni in bilder och berättar vad ni har gjort, hur det har gått och motiverar varför just ni ska vinna. Konserten sker på er skola. 

    Klart ni ska vara med! Kontakta din Findussäljare idag för mer information om kampanjen.

    GRÖN MAT & VEGO HAR EGET RUM I KARLSTAD

    Kostchef Alain Grenard berättar om Älvkullegymnasiets Green Room i Karlstad. Ett vegetariskt och veganskt rum med spännande rätter och tillbehör för miljömedvetna elever.

     

    "Störst succé har vi haft med en tacobuffé. Mer än hälften av eleverna gick till Green Room och valde vegetariskt protein före köttfärs."

    Kostchefen med hållbarhet och vegetariskt i fokus.

     Alain Grenard
    Kostchef Gymnasie- och
    vuxenförvaltning i Karlstad.

    VARIERA MENYN MED VÅRA VEGETARISKA PROTEIN!

    Med vårt breda utbud av vegetariska protein är det lätt att variera menyn och samtidigt göra den hållbar för miljön. Bland våra produkter finns Pease på ärtprotein, Quorn, Veggie som är sojabaserat och grönsaksbaserade biffar. Människor som älskar kött varierar sina proteinkällor varje dag, så varför skulle man tänka annorlunda om vegetariskt?

    Pease är en ny serie veganska produkter gjorda på proteinrika ärter. Produkterna har en köttlik textur och ett proteininnehåll på upp till 33%. Pease finns i tre olika varianter: färs, strimlor och pulled med smak av chili & vitlök. Pease är framtidens protein då det både är gott och har ett lågt klimatavtryck.

    Mer om Pease

    Veggie är ett sojaprotein med köttlik textur som många känner igen och har provat. Veggie finns i ett flertal festliga varianter som korv, hamburgare och bouletter. Precis som de andra två alternativen med Pease och Quorn har Veggie ett lågt CO2-avtryck och är ett klimatsmart alternativ.

    Mer om Veggie

    Vårt mest välkända vegetariska varumärke är Quorn. Magin ligger i Quorns unika ingrediens - Mycoprotein - ett näringsriktigt, köttfritt och högkvalitativt protein. Nyttigt både för dig och planeten! Med Quorn är det enkelt att tillaga många favoriträtter i vegetarisk tappning.

    Mer om Quorn

    HÅLLBARA VEGETARISKA RECEPT

    Om du behöver inspiration till den vegetariska meny kan vi fresta med några nya gröna recept på klassiska lunchmåltider. Dessutom är alla recepten klimatberäknade så att du enkelt kan se hur stor skillnad du kan göra för miljön genom att välja vegetariskt.

    VEGETARISKT – OM BARNEN FÅR VÄLJA

    Vi bjöd in en barnpanel som fick testa vegetariska rätter och alla rätter fick tummen upp! Se bilderna från matprovningen och inspireras av ännu fler klimatsmarta recept!

    Visa barnpanelen!

    BLI EXPERT PÅ KLIMATSMART MATLAGNING

    På Green Cooking Academy får du lära dig allt du behöver om vegetarisk matlagning och grönt tänk. Vi går igenom allt från köksekonomi och menyplanering, till servering och smaksättning.

    Läs mer om Green Cooking Academy