Djupfryst

För Framtiden

 

Fryst mat är framtiden

När du väljer Findus frysta produkter gör du alltid ett bra val. Produkterna har lång hållbarhet och är enkla att portionera. Det minskar inte bara matsvinnet utan sparar även värdefull tid i köket. På den här sidan kan du läsa mer om frysens många fördelar samt ta del av alla våra klimatsmarta recept med hållbar fisk och vegetariska proteiner. Findus Foodservices - Vi gör det enklare att välja det goda varje dag.

Vad är fördelarna med fryst mat?

Med över 70 års erfarenhet kan vi på Findus allt om de många fördelarna med fryst mat. Djupfrysning är ett naturligt och skonsamt sätt att bevara mat utan att tillsätta konserveringsmedel. Dessutom är frysta produkter klimatsmarta och underlättar arbetet i köket. Fryst mat är win-win helt enkelt!

Lång hållbarhet Eftersom frysta produkter har lång hållbarhet slipper du tänka på korta utgångsdatum. Du kan planera menyn flera veckor i förväg utan att riskera att något tar slut.

Alltid i säsong Våra frukter och grönsaker skördas när de är som allra bäst och transporteras direkt till nedfrysning. På så sätt får du spröda och mogna säsongsprodukter tillgängliga i frysen året runt.

Mindre Svinn Från frysen kan du ta ut så mycket som behövs åt gången och låta resten ligga kvar. Det minskar matsvinnet och gör att du inte riskerar att köpa för mycket som inte går åt.

Skolkökets tolv favoriter med gröna recept

Vi har tagit tolv rätter som ofta tar plats på skolmenyn och tolkat om recepten med klimatsmarta ingredienser. Med utgångspunkt från Green Cooking Academy och Livsmedelsverkets Måltidsmodell har vi tagit fram näringsriktiga, goda och hållbara rätter som väcker skolbarnens aptit. Alla våra recept är klimatberäknade, näringsberäknade, tillgängliga i kostprogram, provlagade, smakanpassade och lätthanterliga i köket. Sätt ihop din egen klimatsmarta meny med vår nya menyberäknare

Sveriges bredaste vegetariska utbud

Med Sveriges bredaste utbud av vegetariska produkter och råvaror gör vi det enkelt för dig att variera skolmenyn. I vårt sortiment hittar flera goda vegetariska burgaralternativ och framför allt ett sortiment av vegetariska bullar, biffar, korvar, färs, strimlor och mycket mer. Dessutom har vi massor av receptinspiration och tips till det gröna köket så att du kan göra vegetariska rätter som skolbarnen kommer älska.

Läs mer om våra olika vegetariska proteiner
Quorn
Pease
Veggie
Findus gröna biffar

Sveriges grönaste skolservering är utsedd!

Förra året utmanade vi Sveriges skolkök att skapa landets bästa gröna servering i tävlingen ’Let’s Go Greener’. Nu är tävlingen avgjord och Jättestenskolan i Grums blev utsedd till vinnare med motiveringen: ”För att med framåtdriv och alltid positiv inställning hitta de rätta vägarna som gör både grönsaker och vegetariskt till en självklarhet för skolans elever. Samt att med mat och kunskap i kombination lära barnen vilken positiv skillnad deras matval kan göra. Eller som de själva säger: ’Med Findus gröna sortiment, är det allmänt känt att med Quorn och Pease, blir det mindre av kossans fis.’”

Vi bad Mariette Axelsson, arbetsledare i Jättestenköket på vinnarskolan, att dela med sig av sina bästa tips för att göra den gröna och vegetariska serveringen oemotståndlig för barnen.

Den glada personalen på vinnande
skolrestaurangen Jättegrytan i Grums.

Mellofest med taco buffé

Fira årets melodifestivalen med tacofest för barnen! Servera en härlig buffe med Pease tacos, massor av grönsaker och goda tillbehör som salsa, guacamole och picklad rödlök. Glöm inte att pynta fint med glitter, glamour och färger!

 

Missa inte vårens alla roliga temadagar!

14 februari: Bulla upp med svenskbakad kärlek i form av kanelbullar  till alla hjärtans dag.
25 februari: Internationella pannkaksdagen firas såklart med ekologiska pannkakor!
Vecka 7 - 9: Sportlov! Efter en dag med vinterlek är inget så gott som en varm Cowboysoppa.
12 mars: Alla korvars dag! Servera en buffe med klimatsmarta korvar från Veggie och Quorn.
Vecka 15: Fira påsken med läckra och gröna rätter. Hitta inspiration till påskbuffén här

 

Ekologiskt är alltid i fokus

Findus ekologiska sortiment erbjuder kvalitet och inspiration med populära produkter som brytbröd, fisk, raggmunk, pannkakor, ärter, rödbetor och morotspuré. Dessutom växer både vårt ekologiska och svenska sortiment hela tiden med nya produkter som lätt tar plats på veckomeny

Läs mer om Findus ekologiska sortiment

Saftiga bröd från Sverige – perfekta till skolmaten

Alla måltider blir godare med en bit bröd till. Från vårt bageri i Loftahammar kommer flera olika Från Sverige-märkta bröd som passar utmärkt till skolmaten och uppskattas av eleverna. De är smidiga för dig i köket eftersom de tar minimalt med plats i frysen och är lätta att värma upp i stora volymer.

Svenskt Brytbröd med majs
Ekologiskt Brytbröd
Svensk Tekaka
Svensk Rågruta
Svenskt Brytbröd med fiber

Läs mer om Findus bagerisortiment

Lär dig allt om vegetarisk matlagning

Vill du lära dig mer om vegetarisk och klimatsmart matlagning i storköksmiljö? Då är du välkommen till Green Cooking Academy som är en workshop med grön mat i fokus.

Genom workshopen från du kunskapen och verktygen att hjälpa barnen till vegetariska val i skolmaten. Under dagen får du bland annat lära dig grunderna för vegetarisk matlagning och menyplanering, samt hur du med enkla knep kan göra de gröna

Läs mer om Green Cooking Academy!
Hämta vårt nya magasin Djupfryst

Hämta vårt nya magasin Djupfryst

Ladda ner ditt eget exemplar av vårt nya magasin Djupfryst! Proppfullt med klimatsmarta recept och tips till skolmenyn.

Hämta material