Allt fler väljer vegetariskt
Köttkonsumtionen fortsätter att minska i Sverige* och vi är ett land med hög andel vegetarianer, veganer och flexitarianer. Mer än 40% äter vegetariskt mer än en gång i veckan. Därför är viktigt att anpassa menyn med hållbara varierade gröna rätter för att ge gästerna vad de vill ha. *Källa: Jordbruksverket 2020Upptäck ett brett vegetariskt sortiment
Spara tid, pengar och klimat med fryst
Fördelarna med djupfryst är många; det har lång hållbarhet, ger mindre svinn, är kvalitetssäkert och alltid i säsong. Dessutom bevaras näringsvärden och smak och det krävs inga snabba energikrävande transporter. Ja, listan på frysta fördelar kan göras lång!Fler fördelar med frysen
Smak, textur och dekoration till vegetarisk mat
Vid vegetarisk matlagning gäller det att få till både dekoration och textur. Det finns många crunchiga och snygga toppings som picklad rödlök, krutonger. Eller varför inte strössla lite rostade solrosfrön och cashewnötter på maten?Fler tips på tillbehör & garnityr
Mer om Green Cooking Academy
Green Cooking Academy hålls i Findus provkök i Malmö. Under en heldag går vi igenom teoretiska ämnen som hur ni får gästen att välja grönt, smaksättning och presentation, samt köksekonomi och tidsbesparing. Vi avslutar dagen med att laga vegetariska maträtter tillsammans med våra kockar.
Hör av er till Findus KAM eller Distriktschefer om ni är intresserade av att delta vid nästa kurstillfälle.