MER VEGETARISKT PÅ PÅSKBUFFÉN

  Servera vegetariska påskbordsfavoriter som Quorn helgskinkaVeggie korv, Quornbullar, tillsammans med nya påskrätter. Bjud in vänner och familj till en smakrik buffé med påskmat som kryddbakad lax, bakade gulbetorgrön Jansson och vegetarisk couscouspytt. Klimatsmarta och riktigt goda påskrecept som bjuder på både variation och tradition, klätt i påskens alla våriga färger. Glöm inte bort att blanda läskande påskdrinkar, självklart med alkoholfria alternativ.

  PÅSKRECEPT MED VEGETARISKA FAVORITER

  Traditionella påskrecept med en grön twist och vegetariska alternativ. Här hittar du en samling av våra favoriter. Toppa din ostpaj med någon läcker topping och glöm inte bort att avnjuta en god påskdessert.

  KLIMATSMARTA TIPS FRÅN KOCKEN JENNY: SÅ TAR DU HAND OM PÅSKBORDETS RESTER

  RödbetaGulbeta
  - Gör en god och hälsosam juice på Rödbeta, apelsin, morötter och ingefära. Skala och kör allt i juicemixern!
  - Varför inte göra en god gulbetamarmelad med apelsin och lime, servera till ostbrickan eller ät den på en god bit focaccia.

  Focaccia
  - Gör krutonger. Tärna brödet, tillsätt olja och kryddor. Stek brödtärningarna på 225 graders värme i ugn, ca 10-15 min
  - Om det blir krutonger över, mixa krutonger med grönkål, vitlök och olivolja. Lägg som täcke på fisk, eller valfri gratäng.

  Veggie korv & Quornbullar
  - Gör en vegetarisk Pyttipanna. Skär veggie korv och quornbullar i bitar. Hacka lök och tärna kokt potatis. Stek i stekpanna. Klart!
  - Varför inte göra en god vegetarisk korv stroganoff på veggie korv, gör som du vanligtvis gör, byt bara ut den vanliga korven mot veggie korv.