JULBORD MED VEGETARISKA FAVORITER

  Allt fler svenskar äter vegetariskt flera gånger i veckan, därför blir det också naturligt att fler önskar vegetariska alternativ på julbordet. 

   

  Vegetariskt julbord är viktigt för oss på Findus och i år har vi två riktigt goda nyheter: saftiga Pease Bullar och smakrik Bratwurst från Quorn.

   

  Julens nya favoriter passar lika väl stora som små matgäster. Så låt det vegetariska ta mer plats på julbordet. 

   

  SERVERA JULMAT MED GRÖN VARIATION

  Julbordet är en av branschens stora höjdpunkter. Välfyllda bufféer med aptitväckande uppläggningar blandas med dofter av granris, stearinljus och kanel. Där får gästerna gå tillsammans i ett mysigt lugn och plocka tallrikarna fulla. Ge dina gäster en upplevelse som gör att de kommer tillbaka till din restaurang år efter år. En helt vegetarisk julbuffé är ett exempel. 

   

  Oavsett om det gäller kött eller vegetariskt är variation viktigt. Det gäller särskilt på julbordet där dina gäster förväntar sig ett stort utbud av juliga godheter. Med Findus stora sortiment av vegetariska produkter från Quorn, Veggie och Pease är det enkelt att byta ut köttet och göra klassiska julrätter vegetariska. 

   

  VARIERA MENYN MED VÅRT VEGETARISKA UTBUD!

  Med vårt breda utbud av vegetariska alternativ är det lätt att variera råvarorna till julbuffén och samtidigt göra den klimatsmart. Bland våra produkter finns såväl veganska och vegetariska råvaror, som vegetariska produkter färdiga att servera. På julbordet förväntas stor variation, så missa inte att variera även de vegetariska julrätterna?

  Pease är en ny serie veganska produkter gjorda på proteinrika ärter. Produkterna har en köttlik textur och ett proteininnehåll på upp till 33%. Pease finns i fem olika varianter: Pease Bullar, Pease Färs, Pease Strimlor, Pease Pulled med smak av chili och vitlök. Pease är framtidens protein då det både är gott och har ett lågt klimatavtryck.

  Läs mer om Pease

  Veggie är ett sojaprotein med köttlik textur som många känner igen och har provat. Veggie finns i ett flertal festliga varianter som korv, hamburgare och bouletter. Precis som de andra två alternativen med Pease och Quorn har Veggie ett lågt CO2-avtryck och är ett klimatsmart alternativ. 

  Läs mer om Veggie

  Vårt mest välkända vegetariska varumärke är Quorn. Quorn är ett fullvärdigt protein gjort på svamp som är rikt på fibrer. Det innehåller alla essentiella aminosyror, har en låg salthalt och innehåller inget kolesterol. Nyttigt både för dig och planeten! Med Quorn är det enkelt att tillaga många favoriträtter i vegetarisk tappning.

  Läs mer om Quorn

  SÅ HÄR FIXAR DU DITT VEGETARISKA JULBORD!

  Gör dina vegetariska julrätter oemotståndliga med några enkla tips hämtade från vår kostnadsfria kurs för vegetarisk matlagning: Green Cooking Academy.

   

  1. Sätt roligare namn på julrätterna

  Gör dina gröna julrätter mer intressanta med roligare namn. Lek med språket och undvik att använda ordet vegetarisk. Det låter exempelvis mycket godare med “Vintriga Pease bullar på kålsymfoni med saffranspotatis”, istället för “vegetariska bullar med potatis”.

   

  2. Vägled matgästerna till gröna val

  Hjälp dina gäster att göra gröna val på julbuffén genom bra placering och härlig presentation. Göm inte dina gröna och vegetariska rätter längst bort, utan sätt dem främst på bordet, upplagda på vackra fat med kryddgrönt. Det gör stor skillnad för hur dina julbordsgäster fyller sina tallrikar.

   

  3. Motverka idétorkan

  Gröna och vegetariska rätter kan innebära många nya utmaningar som leder till idétorka. Ett bra sätt att hitta inspiration är att titta på de internationella köken. Våra svenska julkryddor som kryddpeppar, kardemumma och nejlika används exempelvis mycket i det indiska köket, samt i rätter från Mellanöstern som ofta är vegetariska och passar utmärkt på julbordet.

   

  4. Spara pengar och tid

  Att använda frysta råvaror ger många fördelar som sparar både pengar och tid i köket. Djupfryst mat är fräsch länge och ger mindre svinn eftersom du bara behöver plocka upp så mycket du behöver åt gången. Dessutom är Findus djupfrysta grönsaker sköljda, skurna och blancherade, vi har helt enkelt redan gjort det mesta av jobbet åt dig. 

   

  Vill du läsa mer om vår vegetariska matlagningskurs?

   

  Jag vill veta mer!