Green Cooking Academy – vegetarisk skola för kockar
    Green Cooking Academy – vegetarisk skola för kockar

      Vegetarisk kurs för professionella kockar

      Sverige är ett land med hög andel vegetarianer, veganer och flexitarianer (drygt 40% säger att de äter vegetariskt mer än en gång per vecka). Vi bjöd in ett 40-tal kockar för att diskutera de utmaningar de upplever med att tillaga vegetariska rätter. Med all den kunskap vi har fått av dessa kockar har vi tagit fram kursen Green Cooking Academy – en kurs som vänder sig till dig som är professionell kock inom storkök och restaurang oavsett om du serverar lunch, middag eller buffé.

       

      I kursen lyfter vi fem viktiga utbildningsområden:

      • Få gästen att välja grönt

      • Laga grönt som mättar

      • Spara tid, pengar & klimat

      • Motverka idétorka

      • Sätt smak, textur & dekoration

      KURSINFO

      Green Cooking Academy
      Tid: 
      4 timmar (1 timme teori och 3 timmar matlagning).
      Innehåll:
      Under dagen går vi igenom följande delar:

      1. Att få gästen att välja vegetariskt
      2. Laga vegetariskt som mättar
      3. Spara tid, pengar och klimat
      4. Motverka idétorka
      5. Sätt smak, textur och dekoration

      Därefter lagar vi vegetarisk mat. Vid dagens slut sammanfattar vi dagen och alla deltagare får diplom, Findus bok ”Love your greens”, Findus Sortimentsfolder och förkläde.

      KURSANMÄLAN

      Hör av dig till Findus KAM eller Distriktschefer.

      Kontakta oss