Höstens nya smaker

Möt smaker som har sin karakteristiska plats i olika delar av världens matkultur. Från det indiska kökets hetta till amerikansk barbecue (BBQ) och tillbaka till en söt liten svenskodlad ärta.

 

En höst av upplevelser. Vi har sökt smakinspiration från världens hörn. Både till nya produkter och recept. Och vi har också fått möjlighet att bli en del av en helt ny teknik för djupfrysning.

På temat världens smaker bjuder vi på bland annat kycklingfärsprodukter och nya smaksatta grönsaker. En smakupplevelse som ger nya idéer till din meny.

Den krämiga Risotton är en annan nyhet med sitt ursprung en bit från Sverige. En italiensk nationalrätt som du nu kan servera snabbt och lätt.

Vad gäller den revolutionerande frystekniken är det Nice Fruit från Spanien vi pratar om. Nu kan du fylla frysen med frukter som när de tinas upp och serveras både ser ut och smakar som om de precis plockats på en solig Medelhavsmarknad. Skivad och tärnad jordgubb, mango, apelsin, melon och ananas fulla av smak och med saftig fin konsistens.

Nu får du också mer ekologiskt att välja på. Tre nya ekologiska produkter tar sin plats i sortimentet - svenskodlade ärter, morötter och spenat.

Apelsin, skivad 85104
Gult lysande skivor av solmogen apelsin med rik smak. Nice Fruits frysteknik gör att fruktens alla kvaliteter bevaras. På frukostbuffén eller på dessertbordet

Jordgubbar, delade 20864
Röda, fina jordgubbshalvor som håller både smak och form tack vare Nice Fruits unika frysteknik. Vackra på en tårta, saftigt somriga till glass eller i en fruktsallad.

Mango, bitar 38437
Söt och saftig mango tärnad i perfekt storlek för att blanda i fruktsallad eller servera på en frukostbuffé. Nice Fruits unika frysteknik bevarar fruktens kvalitet och smak.

Ananas, bitar 75108
Frisk söt ananas i praktiska bitar. Färdig att blandas i en fruktsallad eller enkelt serveras på en frukostbuffé. Nice Fruits unika frysteknik ger högsta kvalitet.

Melon, bitar 12118 
Bitar av melon med all smak och saftighet bevarad tack vare Nice Fruits unika frysteknik. En självklar del av en fruktsallad eller på en frukostbuffé.

Texas BBQ kycklingbiff 40 g 29184
Rökig BBQ smak ger karaktär åt den grillrandiga kycklingbiffen med texmex-grönsaker. Perfekt i ett pitabröd med krispiga grönsaker och mild eller kryddig sås.

Indisk kycklingbiff 65 g 23321
Välkryddad kycklingbiff som med pumpakärnor får ett speciellt och extra gott tugg. Smaken med tydlig indisk prägel innehåller b.la. chili, vitlök och oregano.

Risotto Italien 86234
En av det italienska kökets nationalrätter. Serveras som tillbehör eller egen rätt. Smaksatt med svamp, paprika och spenat. Enkel att ta fram efter behov.

Grönsaker Delhi 61745
Stora bitar blomkål och romanescokål med mycket tugg blandas med den fina sötpotatisen och kryddas indiskt med bl a spiskummin och ingefära.

Grönsaker Bronx 84520
Chili- och vitlökskryddad grönsaksblandning med inspiration från New York. Stora bitar gul och orange morot i mix med bladspenat och tranbär.

Morötter, skivade, ekologiska 86017
Den populära grönsaken i fina skivor. Ekologisk och svenskodlad orange morot som kan serveras till det mesta.

Ärter, ekologiska 81281
Fina gröna, söta och mjälla ekologiska ärter som odlats i Sverige. Ett klassiskt tillbehör till fisken eller som råvara till en vegetarisk biff eller grön ärtsoppa.

Snabbspenat, hackad, ekologisk53279
Förvälld hackad spenat, fryst i praktiska portionsbitar. Odlad i Sverige.