Med Findus skapar du en grönare lunchmeny

 

Den gröna vågen är här för att stanna. Allt fler räknas in i gruppen ”flexitarianer” dvs de som medvetet väljer bort kött och fisk ibland.

Vill du ha en grönare lunchmeny för att nå denna växande grupp har Findus en mycket bred portfölj inom grönt och vegetariskt. Vi har produkter som påminner om kött och också grönsaksbaserade rätter. Ett rikt utbud som ger många olika smaker och variation till din lunchmeny. Dessutom är alla våra recept klimatberäknade.

Nedan finner du mer information om vår syn på grön mat och hur det hänger ihop med en hållbar framtid - något vi arbetat med från början. Här finner du även några garanterade succéer på den gröna lunchmenyn!

 

 

Lätt att välja gröna produkter

 

Quornprodukter innehåller ett högkvalitativt protein och har en naturligt låg fetthalt som är rik på kostfiber. Det gör Quorn till en bra proteinkälla på den gröna tallriken. Du kan tillaga Quornprodukter på samma sätt som du lagar kött och fågel; på spis, i ugn, på grillen eller i mikrovågsugn.

Sojabönan är en riktig hälsoböna. Den är rik på proteiner men innehåller även fiber och hälsosamma omättade fettsyror. I sortimentet finns gröna alternativ till köttbullar, korv och hamburgare.

Grönsaksbiffar

Rödbetor, morötter, broccoli och kikärtor - grönsaker är en utmärkt råvara att laga biffar och bullar på. Findus ursprung i den gröna och vegetariska kosten kommer ur vår långa erfarenhet med grönsaker. Tillagas enkelt och snabbt i ugnen.

Gröna tillbehör

Grynbaserade potter och pilaffer är goda och snabblagad tillbehör. Välj mellan Marockos nationalrätt couscous, den matiga bulgur, nyttiga superfröet quinoa eller trendiga vetekorn av durumvete. Alla blandade med olika grönsaker, kryddor eller frukt för smakrik variation.

 

  

Lätt att få en grön lunchmeny

Med Findus vegetariska och gröna produkter och klimatberäknade recept gör du lätt en grön och välsmakande lunchmeny. Här är några av våra 102 gröna lunchrecept.

Förslag på vegetarisk lunchmeny

Förslag på vegetariska soppor

Förslag på vegetariska burgare

Förslag på vegetariska wraps

Se alla klimatberäknade gröna lunchrecept

 

 

God och bra mat.

Vi har sedan starten 1941 utvecklat nyttig mat med miljön och framtiden i fokus. Hållbarhet är ett av våra kärnvärden som företag och vi är fast beslutna att ta vårt ansvar för att driva utvecklingen mot en ännu grönare framtid.

Grönare mat

Genom att öka tillgängligheten till grönsaker och vegetarisk mat, och utveckla helt nya växtbaserade produkter, ska vi få fler att göra gröna och smarta val.

- Vår produktutveckling använder Nyckelhålets standard som riktlinje.

- Redan idag står grönsaker och vegetariska rätter för 20 % av vår totala portfölj och vi kommer att öka den andelen ytterligare.