Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vill du enkelt och lätt få information om nyheter, kampanjer och när det händer något nytt på Findus? Bli prenumerant på vårt nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad.

Läs våra senaste nyhetsbrev

Vegetarisk lunch som skolbarnen älskar

Betyget blev 10 av 10 när vi serverade barnen klassiska recept i vegetarisk tappning.

> Läs mer

World Meat Free Week den 11-17 juni

Den 11-17 juni äger World Meat Free Week rum för fjärde gången. Kampanjens mål är enkelt – att förbättra vår planets hälsa genom en mer hållbar konsumtion av kött och i högre utsträckning än i dag välja växtbaserat protein.

> Läs mer

Frasig perfektion på menyn!

Frasig panering tillsammans med saftig fisk smakar härligt för stora som små gäster. Med vår panerade fisk kan du med enkla resurser skapa variation och sätta mer smakrik fisk på menyn. Inspireras av härliga recept.

> Läs mer

Nytt veganskt protein från ärtan!

Nu introducerar vi PEASE! En helt ny vegansk råvara gjord på protein från ärter. PEASE är lätt att smaksätta och passar lika bra i burgare och bowls, som i lasagne och tex mex. Dessutom är det en klimatsmart produkt med lågt utsläpp av CO2. PEASE är för alla som vill äta gott och göra gott.

> Läs mer

Läskande smoothies, sköna cocktails, mustiga soppor... Receptfrossa!

Findus puréer är enkla att portionera med lösfrysta purébitar på 5 g och innehåller 100% råvara av frukt, bär och grönsaker. Inspireras av våra purébaserade recept på soppor, desserter, cocktails, smoothies – perfekta på menyn för dig som arbetar inom restaurang och storkök.

> Läs mer

En grönare påsk med vegetariskt på menyn

Servera en modern påskbuffé med tidsenliga vegetariska påskklassiker, som Veggie korv och grön Jansson tillsammans med nya recept från våra kockar. Du hittar läcker kryddbakad lax, grönkålspaj, bakade gulbetor och vegetarisk couscouspytt för att nämna några. Du hittar allt du behöver för ett påskbord med klimatsmarta recept som bjuder både variation och tradition, med skön påskkänsla.

> Läs mer

Southern fried bites - en riktigt god Quorn-nyhet!

Pröva senaste Quorn nyheten - Southern fried bites. Quorn är mat för en bättre framtid oavsett om du lagar nya vegetariska rätter eller mer hälsosamma varianter av vanliga kötträtter. Magin ligger i Quorns unika ingrediens - Mycoprotein - ett näringsriktigt, köttfritt och högkvalitativt protein som inte innehåller soja. Nyttigt både för dig, dina gäster och planeten!

> Läs mer

Gör skillnad - välj MSC-märkt fisk

Sedan 2015 är hela Findus vildfångade fisksortiment MSC-märkt. Läs mer om vårt arbete för ett friskare hav och inspireras av våra klimatberäknade fiskrecept som passar utmärkt på lunchmenyn. Fiskrecepten är framtagna av Bo Öjling, kock och krögare i Stockholm, och Jenny Lindberg, kock på Findus.

> Läs mer

Fira pannkakans dag den 13 februari 2018

Varje år har pannkakan sin egen dag. I år firar vi pannkakan den 13 februari. Findus erbjuder ekologisk pannkaka, enkelvikta pannkakor, dubbelvikta pannkakor, amerikanska pannkakor och raggmunk. Vilken serverar du på restaurangens meny eller skolans matsedel?

> Läs mer

10 cocktails framtagna av Sebastian, bartender på Sturecompagniet

Tillsammans med Sebastian Thool, bartender på Sturecompagniet, bjuder vi på 10 helt fantastiskt goda drinkar med Findus fruktpuréer som hemlig ingrediens. Basil Berry är Sebastians favorit. Garanterat uppskattade av dina bargäster och restauranggäster medan de bläddrar i menyn eller som en god drink när det vankas After Work.

> Läs mer

Det gröna vegetariska julbordet

Duka upp vegetariska julbordsfavoriter tillsammans med nya smak- och färgrika rätter för ett grönt julbord som lockar ögat, smakar fantastiskt och är riktigt klimatsmart. Dina gäster hoppas och förväntar sig det - varannan av dem är flexitarianer och nästan var femte äter gärna helt vegetariskt på årets julbord.

> Läs mer

Planera januarimenyn

När du planerar menyn för januari kan det vara bra att tänka på var flertalet gäster befinner sig mentalt och ekonomiskt. Här är tre exempel som du säkert känner igen: 1. De längtar utomlands till varmare breddgrader 2. Det ekar tomt i plånboken 3. Nystart - Det är dags att leva ett hälsosammare liv. Att planera menyn utifrån ovan faktorer kan vara klokt. Vi tipsar om några sätt att möta dessa.

> Läs mer

Klimatsmarta luncher för barn av barn

Goda hälsosamma fiskrätter som lagas på miljövänliga råvaror - det är mat som barn äter. Vi har testat och fått en härligt glad respons. Alla recept är klimatberäknade och märkta med vårt gröna löv. Kort & gott djupfryst perfektion med bara fina fördelar. Tummen upp!

> Läs mer

Hur kan man minska matsvinnet?

Vegetarisk mat ska inte bara vara ett ”alternativ” utan ett självklart val på menyn, men om maten inte är vällagad och intressant tröttnar både munnen och hjärnan. Det finns många möjligheter att laga god och smakrik grön mat, men hur ska de vegetariska rätterna bli mer intressanta?

> Läs mer

En klimatsmart vegetarisk världsdag

Vi tipsar om klimatsmarta och hållbara menyer för dig som kock. Vi var med på Way Out West och serverade en klimatsmart meny. Glädjande besked att vi kommer behålla vår unika ärtförädling i Bjuv - den som ger oss möjlighet att fortsätta utveckla de godaste ärterna

> Läs mer

Mer grönt = mindre svinn

Matsvinn på skolor och i andra storkök är ett aktuellt problem. Vi slänger varje år över 120.000 ton mat i svenska restauranger och storkök. Vegaguiden 2017 påvisar att eleverna äter mindre mat och slänger mer när det serveras vegetariska rätter. Få tips om hur mer grönt faktiskt kan ge mindre svinn

> Läs mer

En grönare lunch

Den gröna vågen är här för att stanna. Allt fler blir flexitarianer dvs de som medvetet väljer bort kött och fisk då och då. Vi tipsar om klimatsmarta och grönare luncher och vårt breda utbud av vegetariska produkter.

> Läs mer

Ett brett pajsortiment från vårt bageri

Paj är alltid populär. Lika god som förrätt, varmrätt eller som en del av lunchbuffén. Eller en söt paj till fika eller efterrätt. Med vår färdiga pajdeg får du mer tid till det roliga. Vi har just lanserat sött pajskal och gluten- och laktosfri pajdeg och erbjuder ett pajsortiment oavsett vilken typ av paj du serverar. Ta fram ur frysen, fyll med goda ingredienser och grädda pajen i ugnen. I vårt nyhetsbrev får du massor med tips

> Läs mer

57% vill grilla mer grönt

Enligt ICAs årliga grillrapport 2017* håller den gröna trenden i sig och i år kommer svenskarna att lägga fler vegetariska alternativ och grönsaker på grillen. Enligt Grillrapporten vill 57% grilla mer grönt. Hamburgare är en stor favorit på grillen och Findus har både Veggie och Quorn som vegetariska alternativ. 93% rekommenderar våra Quorn burgare enligt Smartson testpiloter

> Läs mer

Young chef award

Vegetarisk restauranganpassad varmrätt Findus var en av de stolta sponsorerna när årets Young Chef Award gick av stapeln den 7 maj på restaurang Niklas i Stockholm. De tävlande är årskurs 3-elever på landets restaurangskolor och tävlingsuppgiften var att på 1,5 timme i ett restaurangkök laga en vegetarisk restauranganpassad varmrätt för sex personer. Vem som vann Young chef award 2017? Det får du reda på i vårt nyhetsbrev

> Läs mer

Veggie - supergott, superenkelt och supergrönt

Minst 38%* av Sveriges befolkning älskar det gröna köket, så låt oss därför presentera: Veggie! Veggie görs på superbra protein från sojabönor. Supergoda produkter med så bra proteinvärde att de kan ersätta kött rakt av. Variera och servera - burgare, korvar, bouletter (köttbullar) och färsrätter. Produkterna ger dig snabbt en grönare meny av riktigt goda rätter med lågt CO2e-utsläpp. Superbra!

> Läs mer

Afternoon Tea, Brunch, Frukost eller fika

Duka upp en festlig buffé av godsaker. Bullar, scones, american pancakes & läskande smoothies...

> Läs mer