Svenska kardemummabullar

96012804

Svenska Kardemummabullar

Kardemummabullar är sedan länge självklara vid det svenska fikabordet. Kardemummakryddan kom till Europa på 1200-talet. Tursamt nog hittade den vägen till vetedegen så småningom. Kardemummafyllning, pärlsocker på toppen.

Vikt

2x1,05kg

GTIN

07310500037509

Tillagning

Upptining:
I rumstemperatur: ca 1 timme.
I konvektionsugn eller kombiugn: 150°C ca 5 minuter.
I mikrougn 750W, upptiningsläge: 10 bullar 1,5 minuter.

Ingredienser

VETEMJÖL*, socker*, vatten, rapsolja, farinsocker, jäst*, kardemumma, stärkelse (majs och potatis), modifierad potatisstärkelse, salt, vanillin, maltmjöl av VETE, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra) och emulgeringsmedel (E471**). *Ursprung: Sverige. Kardemumman är importerad och tillsatt för den goda smaken. **Vegetabiliskt ursprung

Näringsvärde per 100 g

  • Energi (kJ)
    1475 kJ
  • Energi (kcal)
    352 kcal
  • Fett
    10 g
  • - varav mättat fett
    0.8 g
  • Kolhydrat
    58 g
  • - varav sockerarter
    21 g
  • Protein
    6 g
  • Salt
    0.28 g
  • Fiber
    2.5 g
Alla näringsvärden