Ingredienser
Välj antal portioner
- Kokt ris och vildris blandat750 g
- Gulbeta vichy med limezest
- Schalottenlök2 st
- Smör30 g
- Vichyvatten33 cl
- salt och svartpeppar
- Rårörsocker15 g
- Timjan torkad3 tsk
- Finrivet limeskal2 tsk
- Grönpepparsås
- Mjölk400 g
- 200 g
- Grönpeppar20 g
- Torkad salvia1 tsk
- Salt
Tillagning
Gulbeta vichy med limezest
Skala lökarna och skiva tunt. Smält smöret i en kastrull. Lägg ner gulbetorna och låt dem fräsa i en minut i smöret, tillsätt därefter schalottenlökarna.
Krydda med salt, peppar, socker och timljan. Häll på vichy vatten och låt gulbetorna koka mjuka utan lock i ca 10 minuter.
Grönpepparsås
Koka upp och mixa strax innan servering.
Servera fisken stekt till innertemperatur på 56 grader med rismix, gulbeta vichy och mild grönpepparsås.
Näring per portion (per 100g)
Energifördelning
© Findus 2015
Recept

I receptbanken har vi samlat några av våra mest uppskattade recept. Här hittar ni alldeles säkert något som passar just er!
Hälsningar, Jeppe Åkermyr