Ingredienser
Välj antal portioner
- Grönsaksbuljong, färdig0,5 dl
- Gul lök, hackad10 g
- Vitlök, hackad1,5 g
- Gris bacon20 g
- Potatis kokt30 g
- Tillbehör
- Brytbröd med fiber FINDUS 377718 g
- Ost hårdost10 g
- Margarin5 g
- Mjölk200 g
Tillagning
Tärna bacon och potatis.
Fräs bacon, lök och vitlök.
Tillsätt Broccolipuré och grönsaksbuljong.
Koka upp.
Tillsätt Sopp- och såsbas och färdigkokt tärnad potatis. Hetta upp under omrörning.
Smaksätt.
Servera med smörgås och mjölk.
GROV PATÉKONSISTENS: Se ovan.
TIMBALKONSISTENS: Ersätt bacon med tärnad Stekt fläsk timbal, Findus 66384 och tärnad potatis med presssad potatis.
GELÉKONSISTENS:90 g Broccolipuré och 180 g Sopp- och såsbas. Smaksätt med Hickory Liquid Smoke. Förtjocka med Thick & Easy, Findus 22360. Servera med crème fraiche, en klick potatismos och geléad smörgås (sid 101).
FLYTANDE KONSISTENS: 90 g broccolipuré och 180 g Sopp- och såsbas. Smaksätt med Hickory Liquid Smoke. Servera med crème fraiche och en klick potatismos.
ENERGI- OCH PROTEINRIK MAT: 1,5 dl sopppa berikas med 1 msk Berikning Majsvällingpulver, Findus 33966 samt 1 tsk matfett. Som tillbehör serveras 1 smörgås med pålägg samt standardmjölk.
Sidhänvisning avser kokoken MÄTT RÄTT & SLÄTT.
Näring per portion (per 100g)
Energifördelning
© Findus 2015
Recept

I receptbanken har vi samlat några av våra mest uppskattade recept. Här hittar ni alldeles säkert något som passar just er!
Hälsningar, Jeppe Åkermyr