INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Pajdeg, gluten & laktosfri, FINDUS 960130251 st
- kakao1 dl
- Florsocker1 dl
- Bananer, mogna4 st
- Vispgrädde3 dl
- Kondenserad mjölk400 g
- Mörk choklad100 g
TILLAGNING
1. Lägg ner den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en större kastrull, täck helt med vatten. Låt koka /sjuda i ca 2,5 timme. Fyll på med vatten vid behov. Tag upp burken och låt svalna. Kolasåsen är klar!
2. Mixa pajdeg och florsocker i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 28cm i diameter. Grädda i ugn på 175°C i ca 10 minuter.
3. Skiva bananer och fördela dem i det glutenfria pajskalet. Häll ut kolasåsen och fördela bananskivor på kolasåsen. Vispa grädden till fast konsistens och bred ut över pajen. Riv choklad över pajen.
Tips!Använd glutenfri pajdeg för att anpassa desserten till gluteintoleranta.
Fantastiskt god banan- och toffeepaj till alla som gillar söta bakverk och desserter.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)440,82 kcal
- Energi (kJ)1844,40 kJ
- Fett27,45 g
- Enkelomättade fettsyror7,08 g
- Fleromättade fettsyror1,89 g
- Mättade fettsyror16,73 g
- Fiber2,58 g
- Järn2,01 mg
- Kalcium119,63 mg
- Kalium518,60 mg
- Kolesterol53,12 mg
- Kolhydrat40,89 g
- Disackarider16,80 g
- Monosackarider3,92 g
- Sackaros12,32 g
- Magnesium59,82 mg
- Natrium268,20 mg
- Niacin1,24 mg
- Protein6,64 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,11 mg
- Vatten87,58 g
- Vitamin B120,16 µg
- Vitamin B60,39 mg
- Vitamin C5,29 mg
- Vitamin D0,37 µg
- Vitamin E1,72 mg
- Zink0,98 mg