Blåbärspaj med kardemummakräm
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- 280 g
- Fyllning
- Ägg2 g
- Strösocker0,75 dl
- Crème fraiche3 dl
- Vaniljsocker2 tsk
- Kardemummakräm
- Crème fraiche200 g
- Florsocker
- Kardemumma mald
- Matyoghurt200 g
TILLAGNING
Fyllning
1. Blanda ägg och socker. Rör ner puré, crème fraiche och vaniljsocker. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda. Konvektionsugn 150°, ca 45 min.
Kardemummakräm
1. Blanda samtliga ingredienser.
Grov patékonsistens: Se ovan
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt pajskal med pajdeg/skal se MRS
Gelékonsistens: Se ovan. Uteslut pajskal.
Flytande konsistens: Blåbärssoppa, sid 176 i MRS. Servera med kardemummakräm.MRS = Mätt Rätt & Slätt
TIPS!
Toppa och dekorera pajen med citronmeliss.
Blåbärspaj med kardemummagrädde är en ljuvlig dessert som är lätt att tycka om. Pajen går lätt att anpassa till olika konsistenser.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)268,35 kcal
- Energi (kJ)1122,72 kJ
- Fett20,14 g
- Enkelomättade fettsyror5,37 g
- Fleromättade fettsyror1,47 g
- Mättade fettsyror12,07 g
- Fiber1,09 g
- Järn0,38 mg
- Kalcium47,72 mg
- Kalium115,75 mg
- Kolesterol47,20 mg
- Kolhydrat18,89 g
- Disackarider7,26 g
- Monosackarider1,76 g
- Sackaros5,78 g
- Magnesium10,71 mg
- Natrium351,10 mg
- Niacin0,62 mg
- Protein2,80 g
- Riboflavin0,11 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten67,84 g
- Vitamin B120,08 µg
- Vitamin B60,06 mg
- Vitamin C1,40 mg
- Vitamin D0,26 µg
- Vitamin E1,04 mg
- Zink0,32 mg