Blåbärspaj med kardemummakräm

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • 280 g
  • Fyllning
  • Ägg
    2 g
  • Strösocker
    0,75 dl
  • Crème fraiche
    3 dl
  • Vaniljsocker
    2 tsk
  • Kardemummakräm
  • Crème fraiche
    200 g
  • Florsocker
  • Kardemumma mald
  • Matyoghurt
    200 g

TILLAGNING

  1. Fyllning
    1.  Blanda ägg och socker. Rör ner puré, crème fraiche och vaniljsocker. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda. Konvektionsugn 150°, ca 45 min.

    Kardemummakräm 
    1.  Blanda samtliga ingredienser.

    Grov patékonsistens: Se ovan

    Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt pajskal med pajdeg/skal se MRS

    Gelékonsistens: Se ovan. Uteslut pajskal.

    Flytande konsistens: Blåbärssoppa, sid 176 i MRS. Servera med kardemummakräm. 

  2. MRS = Mätt Rätt & Slätt

  3. TIPS!
    Toppa och dekorera pajen med citronmeliss. 

    Blåbärspaj med kardemummagrädde är en ljuvlig dessert som är lätt att tycka om. Pajen går lätt att anpassa till olika konsistenser. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    268,35 kcal
  • Energi (kJ)
    1122,72 kJ
  • Fett
    20,14 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,37 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,47 g
  • Mättade fettsyror
    12,07 g
  • Fiber
    1,09 g
  • Järn
    0,38 mg
  • Kalcium
    47,72 mg
  • Kalium
    115,75 mg
  • Kolesterol
    47,20 mg
  • Kolhydrat
    18,89 g
  • Disackarider
    7,26 g
  • Monosackarider
    1,76 g
  • Sackaros
    5,78 g
  • Magnesium
    10,71 mg
  • Natrium
    351,10 mg
  • Niacin
    0,62 mg
  • Protein
    2,80 g
  • Riboflavin
    0,11 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    67,84 g
  • Vitamin B12
    0,08 µg
  • Vitamin B6
    0,06 mg
  • Vitamin C
    1,40 mg
  • Vitamin D
    0,26 µg
  • Vitamin E
    1,04 mg
  • Zink
    0,32 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet