Exotisk blanchmangé med sås

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Exotisk blanchmangé
    1.  Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet.

  2. 2.  Blanda puré, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Tillsätt gelatinet. Smaka av.

  3. 3.  Häll upp i bleck eller formar. Låt stelna i kyl.

  4. Svart vinbärssås
    1.  Blanda vatten och potatismjöl. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker. Låt svalna.

  5. 2.  Servera blanchmangén med vinbärssåsen.

  6. TIPS!
    Både gelatinblad och gelatinpulver måste blötläggas.

  7. Exotisk blanchmangé, dessert i gelékonsistens som serveras med vinbärssås. En frukig lättugad efterrätt med mycket smak. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    206,48 kcal
  • Energi (kJ)
    863,82 kJ
  • Fett
    11,73 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,72 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,69 g
  • Mättade fettsyror
    7,38 g
  • Fiber
    2,62 g
  • Järn
    0,38 mg
  • Kalcium
    44,35 mg
  • Kalium
    222,29 mg
  • Kolesterol
    31,84 mg
  • Kolhydrat
    21,23 g
  • Disackarider
    14,20 g
  • Monosackarider
    4,80 g
  • Sackaros
    13,37 g
  • Magnesium
    19,70 mg
  • Natrium
    197,09 mg
  • Niacin
    0,39 mg
  • Protein
    2,81 g
  • Riboflavin
    0,08 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    130,32 g
  • Vitamin B12
    0,04 µg
  • Vitamin B6
    0,12 mg
  • Vitamin C
    48,10 mg
  • Vitamin D
    0,04 µg
  • Vitamin E
    0,73 mg
  • Zink
    0,25 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet