INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Crème fraiche4 dl
- Vaniljsocker2 tsk
- Gelatinblad16 g
- Strösocker3 msk
- Svart vinbärssås
- Potatismjöl2 tsk
- Vatten2,50 dl
- Strösocker3 msk
TILLAGNING
Exotisk blanchmangé
1. Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet.2. Blanda puré, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Tillsätt gelatinet. Smaka av.
3. Häll upp i bleck eller formar. Låt stelna i kyl.
Svart vinbärssås
1. Blanda vatten och potatismjöl. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker. Låt svalna.2. Servera blanchmangén med vinbärssåsen.
TIPS!
Både gelatinblad och gelatinpulver måste blötläggas.Exotisk blanchmangé, dessert i gelékonsistens som serveras med vinbärssås. En frukig lättugad efterrätt med mycket smak.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)206,48 kcal
- Energi (kJ)863,82 kJ
- Fett11,73 g
- Enkelomättade fettsyror2,72 g
- Fleromättade fettsyror0,69 g
- Mättade fettsyror7,38 g
- Fiber2,62 g
- Järn0,38 mg
- Kalcium44,35 mg
- Kalium222,29 mg
- Kolesterol31,84 mg
- Kolhydrat21,23 g
- Disackarider14,20 g
- Monosackarider4,80 g
- Sackaros13,37 g
- Magnesium19,70 mg
- Natrium197,09 mg
- Niacin0,39 mg
- Protein2,81 g
- Riboflavin0,08 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten130,32 g
- Vitamin B120,04 µg
- Vitamin B60,12 mg
- Vitamin C48,10 mg
- Vitamin D0,04 µg
- Vitamin E0,73 mg
- Zink0,25 mg