Exotisk kokoskaka med kiwisås
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Sockerkaka
- Matfett75 g
- Strösocker5 msk
- Ägg3 st
- Vetemjöl1,50 dl
- Bakpulver2 tsk
- Mjölk0,50 dl
- Topping
- Ägg1 st
- strösocker4 msk
- Kokosflingor120 g
- Matfett30 g
- Kiwisås
- Kiwi8 st
- Vatten8 dl
- Potatismjöl2 msk
- strösocker1 dl
TILLAGNING
Fyllning
1. Smält matfettet. Vispa ägg och socker.TIPS!
Servera med vispad grädde smaksatt med kiwi.
Exotisk variant på kokoskaka tillsammans med en fruktig sås med smak av kiwi. För en fulländad smakupplevelse servera med en klick vispad grädde och kiwibitar till.2. Blanda med övriga ingredienser. Låt svälla.
Sockerkaka
1. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägg.
Blanda vetemjöl och bakpulver.2. Rör ner blandningen växelvis med mjölken.
Bred ut smeten i smorda bleck eller formar.3. Bred eller häll fyllningen över sockerkakssmeten.
Grädda i konvektionsugn 150°C, ca 30 min.Kiwisås
1. Mosa kiwi och pressa med hjälp av slickipott genom en sil. Blanda vatten och potatismjöl. Sjud upp.
Tillsätt kiwi. Smaksätt med socker.12 portioner är lagom i en rund 2 lit form.
24 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm.Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Exotisk blanchmangé, sid 171, med kiwisås.
Gelékonsistens: Exotisk blanchmangé, sid 171, med kiwisås.
Flytande konsistens: Exotisk fruktsoppa, sid 176.MRS= Mätt Rätt & Slätt.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)300,90 kcal
- Energi (kJ)1259,05 kJ
- Fett15,83 g
- Enkelomättade fettsyror3,97 g
- Fleromättade fettsyror2,20 g
- Mättade fettsyror8,88 g
- Fiber4,85 g
- Järn0,93 mg
- Kalcium130,24 mg
- Kalium264,17 mg
- Kolesterol68,44 mg
- Kolhydrat32,84 g
- Disackarider19,84 g
- Monosackarider5,29 g
- Sackaros19,51 g
- Magnesium32,80 mg
- Natrium188,43 mg
- Niacin0,48 mg
- Protein4,49 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten152,36 g
- Vitamin B120,32 µg
- Vitamin B60,11 mg
- Vitamin C35,45 mg
- Vitamin D1,20 µg
- Vitamin E2,39 mg
- Zink0,64 mg