INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Gelatinblad3,20 g
- Ägg0,50 st
- Utgått-strösocker0,50 msk
TILLAGNING
Jordgubbspuré kan ersättas med Ananaspuré 3714, Aprikospuré 3711, Blåbärspuré 3721, Exotisk fruktpuré 3704, Hallonpuré 3748, Kiwipuré 44291, Mangopuré 3779, Päronpuré 87642, Rabarberpuré 27799 eller Svart vinbärspuré 3724.
1. Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet.
2. Vispa ägg och socker. Rör i puré. Tillsätt gelatinet. Blanda väl. Smaka av. Häll upp i bleck eller formar.
3. Låt stelna i kyl. Servera med vispad grädde.
TIPS!
Undvik att använda Ananaspuré i fruktfromage då den inte får bra konsistens.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)94,82 kcal
- Energi (kJ)398,33 kJ
- Fett3,33 g
- Fiber1,20 g
- Järn0,57 mg
- Kalcium15,06 mg
- Kalium0,13 mg
- Kolhydrat11,93 g
- Disackarider6,38 g
- Sackaros6,38 g
- Natrium0,06 mg
- Protein4,32 g
- Vatten0,03 g