INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Botten
- Vetemjöl6 dl
- Potatismjöl3 dl
- Ägg12 st
- Strösocker6 dl
- Bakpulver2 msk
- Fyllning
- Vispgrädde6 dl
- Strösocker1 dl
- Dekoration
- Vispgrädde1 liter
- Jordgubbar
TILLAGNING
Botten
1. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner vetemjöl blandat med potatismjöl och bakpulver.2. Fördela smeten i 3 st GN 1/1 65 mm. Bred ut smeten på bakplåtspapper.
3. Grädda i konvektionsugn 200°C, ca 5 min. Strö på socker och stjälp upp på papper. Drag av bakplåtspappret.
Fyllning
1. Vispa grädden. Blanda med puré och socker. Smaka av.2. Varva bottnarna med fyllning. Avsluta med botten.
Dekoration
1. Vispa grädden, bred över tårtan och spritsa vackert runt om. Dekorera med jordgubbar.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Geléa tårtbotten samt dekorera med fyllning.
Gelékonsistens: Geléa tårtbotten samt dekorera med fyllning.
Flytande konsistens: Hallonsoppa, sid 176 i MRS. Servera med fyllningen som tillbehör.
MRS = Mätt Rätt & Slätt.TIPS!
Går lätt att anpassa utifrån olika konsistenser.Gräddtårta med härliga smaker, perfekt att bjuda på till fikat!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)326,10 kcal
- Energi (kJ)1364,44 kJ
- Fett19,83 g
- Enkelomättade fettsyror5,21 g
- Fleromättade fettsyror0,85 g
- Mättade fettsyror11,83 g
- Fiber1,18 g
- Järn0,65 mg
- Kalcium142,91 mg
- Kalium127,74 mg
- Kolesterol118,29 mg
- Kolhydrat32,05 g
- Disackarider18,01 g
- Monosackarider0,65 g
- Sackaros16,70 g
- Magnesium12,87 mg
- Natrium138,62 mg
- Niacin0,20 mg
- Protein4,49 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten59,03 g
- Vitamin B120,45 µg
- Vitamin B60,05 mg
- Vitamin C5,27 mg
- Vitamin D0,33 µg
- Vitamin E1,88 mg
- Zink0,56 mg