Grönärtspannacotta med mango

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Blötlägg gelatinbladen. Koka vaniljstång, socker, grädde och mjölk. Tillsätt ärtpurén och koka snabbt upp igen.

  2. Pannacotta gjord på vår ärtpuré, som är perfekt för enklare matlagning. Ärterna har finpasserats till puré och sen frysts in för att fånga godheten. 

  3. 2.  Tillsätt gelatinbladen under omröring. Häll upp i glas eller formar och låt stelna i ca 2 timmar. 

  4. Denna rätt ger 1150 kJ/275 kcal, 3 g protein, 19 g kolhydrat, 21 g fett.

  5. Grov patékonsistens: Se ovan.

  6. Timbalkonsistens: Se ovan.

  7. Gelékonsistens: Se ovan.

  8. Flytande konsistens: Mangosoppa, se MRS. Servera med vispad grädde och chokladstänger.

  9. MRS=Mätt Rätt & Slätt

  10. TIPS!
    Servera med ett "mangolock" av Mangopuré 96008225, stänger av mörk chocklad och lite färska bär.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    315,24 kcal
  • Energi (kJ)
    1318,85 kJ
  • Fett
    20,69 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,16 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,58 g
  • Mättade fettsyror
    13,14 g
  • Fiber
    2,18 g
  • Järn
    0,45 mg
  • Kalcium
    73,34 mg
  • Kalium
    206,06 mg
  • Kolesterol
    58,70 mg
  • Kolhydrat
    27,56 g
  • Disackarider
    20,87 g
  • Monosackarider
    3,20 g
  • Sackaros
    18,55 g
  • Magnesium
    16,68 mg
  • Natrium
    38,01 mg
  • Niacin
    0,82 mg
  • Protein
    3,96 g
  • Riboflavin
    0,14 mg
  • Tiamin
    0,12 mg
  • Vatten
    110,29 g
  • Vitamin B12
    0,30 µg
  • Vitamin B6
    0,12 mg
  • Vitamin C
    21,19 mg
  • Vitamin D
    0,25 µg
  • Vitamin E
    1,44 mg
  • Zink
    0,46 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet