INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Grönärtspannacotta á 1,5 dl
- Gelatinblad3 st
- Vaniljstång1 st
- Strösocker150 g
- Vispgrädde5 dl
- Mjölk2 dl
TILLAGNING
1. Blötlägg gelatinbladen. Koka vaniljstång, socker, grädde och mjölk. Tillsätt ärtpurén och koka snabbt upp igen.
Pannacotta gjord på vår ärtpuré, som är perfekt för enklare matlagning. Ärterna har finpasserats till puré och sen frysts in för att fånga godheten.
2. Tillsätt gelatinbladen under omröring. Häll upp i glas eller formar och låt stelna i ca 2 timmar.
Denna rätt ger 1150 kJ/275 kcal, 3 g protein, 19 g kolhydrat, 21 g fett.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan.
Gelékonsistens: Se ovan.
Flytande konsistens: Mangosoppa, se MRS. Servera med vispad grädde och chokladstänger.
MRS=Mätt Rätt & Slätt
TIPS!
Servera med ett "mangolock" av Mangopuré 96008225, stänger av mörk chocklad och lite färska bär.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)315,24 kcal
- Energi (kJ)1318,85 kJ
- Fett20,69 g
- Enkelomättade fettsyror5,16 g
- Fleromättade fettsyror0,58 g
- Mättade fettsyror13,14 g
- Fiber2,18 g
- Järn0,45 mg
- Kalcium73,34 mg
- Kalium206,06 mg
- Kolesterol58,70 mg
- Kolhydrat27,56 g
- Disackarider20,87 g
- Monosackarider3,20 g
- Sackaros18,55 g
- Magnesium16,68 mg
- Natrium38,01 mg
- Niacin0,82 mg
- Protein3,96 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,12 mg
- Vatten110,29 g
- Vitamin B120,30 µg
- Vitamin B60,12 mg
- Vitamin C21,19 mg
- Vitamin D0,25 µg
- Vitamin E1,44 mg
- Zink0,46 mg