INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Botten
- Digestivekex150 g
- Smör50 g
- Pannacotta
- Gelatinblad14 g
- Vispgrädde5 dl
- Vaniljsocker10 g
- Socker1 dl
- Saft från 1st citron
- Hallongelé
- Gelatinblad5 g
- Vitt vin1 dl
- Florsocker600 g
- Bär till garnering
TILLAGNING
Botten
En fruktig dessert som lätt blir allas favorit! Baka som en tårta eller i portionskålar.
1. Krossa kexen fint. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Sätt i kylen.
Pannacotta
1. Tina purén. Blötlägg gelatin. Koka upp grädde, vaniljsocker, socker och citronsaft.
2. Tag från värmen och rör ner gelatin och puré. Tag ut botten från kylen och häll på pannacottan och ställ i kyl ca 3-4 timmar.
Hallongelé
1. Blötlägg gelatinet. Värm puré och vin. Tillsätt gelatin och florsocker.
2. Låt svalna något innan den hälls över den stelnade pannacottan. Låt stelna i kyl. Dekorera med bär vid servering.
TIPS!
För timbalkonsistens, byt ut botten till riven brödtimbal och tryck ut i formen.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)301,09 kcal
- Energi (kJ)1259,73 kJ
- Fett13,53 g
- Enkelomättade fettsyror3,59 g
- Fleromättade fettsyror0,54 g
- Mättade fettsyror8,32 g
- Fiber0,95 g
- Järn0,31 mg
- Kalcium27,64 mg
- Kalium79,30 mg
- Kolesterol34,84 mg
- Kolhydrat41,39 g
- Disackarider36,76 g
- Monosackarider0,60 g
- Sackaros36,08 g
- Magnesium8,78 mg
- Natrium67,38 mg
- Niacin0,24 mg
- Protein2,02 g
- Riboflavin0,03 mg
- Tiamin0,01 mg
- Vatten35,45 g
- Vitamin B120,10 µg
- Vitamin B60,02 mg
- Vitamin C4,79 mg
- Vitamin D0,04 µg
- Vitamin E0,83 mg
- Zink0,18 mg