Hallonpannacottatårta

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Botten

  2. En fruktig dessert som lätt blir allas favorit! Baka som en tårta eller i portionskålar. 

  3. 1.  Krossa kexen fint. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Sätt i kylen. 

  4. Pannacotta

  5. 1.  Tina purén. Blötlägg gelatin. Koka upp grädde, vaniljsocker, socker och citronsaft.

  6. 2.  Tag från värmen och rör ner gelatin och puré. Tag ut botten från kylen och häll på pannacottan och ställ i kyl ca 3-4 timmar. 

  7. Hallongelé

  8. 1.  Blötlägg gelatinet. Värm puré och vin. Tillsätt gelatin och florsocker.

  9. 2.  Låt svalna något innan den hälls över den stelnade pannacottan. Låt stelna i kyl. Dekorera med bär vid servering.

  10. TIPS!
    För timbalkonsistens, byt ut botten till riven brödtimbal och tryck ut i formen.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    301,09 kcal
  • Energi (kJ)
    1259,73 kJ
  • Fett
    13,53 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,59 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,54 g
  • Mättade fettsyror
    8,32 g
  • Fiber
    0,95 g
  • Järn
    0,31 mg
  • Kalcium
    27,64 mg
  • Kalium
    79,30 mg
  • Kolesterol
    34,84 mg
  • Kolhydrat
    41,39 g
  • Disackarider
    36,76 g
  • Monosackarider
    0,60 g
  • Sackaros
    36,08 g
  • Magnesium
    8,78 mg
  • Natrium
    67,38 mg
  • Niacin
    0,24 mg
  • Protein
    2,02 g
  • Riboflavin
    0,03 mg
  • Tiamin
    0,01 mg
  • Vatten
    35,45 g
  • Vitamin B12
    0,10 µg
  • Vitamin B6
    0,02 mg
  • Vitamin C
    4,79 mg
  • Vitamin D
    0,04 µg
  • Vitamin E
    0,83 mg
  • Zink
    0,18 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet