Hallonris med fruktsås och lättvispad grädde

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Hallonris
    1.  Koka riset i mjölken. Kyl ner. Vispa grädde och blanda i risgrynsgröt och puré. Smaksätt med socker.

    Fruktsås
    1.  Blanda vatten och potatismjöl. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker.

    Vispa grädde och servera tillsammans med fruktsåsen till hallonriset.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Manna à la malta, se MRS. Smaksätt med hallonpuré. Servera med fruktsås och vispad grädde.

    Gelékonsistens: Se timbalkonsistens.

    Flytande kost: Hallonsoppa, se MRS. Servera med vispad grädde.

    MRS = kokboken Mätt Rätt & Slätt

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    385,56 kcal
  • Energi (kJ)
    1613,20 kJ
  • Fett
    23,82 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,88 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,84 g
  • Mättade fettsyror
    14,99 g
  • Fiber
    3,17 g
  • Järn
    0,84 mg
  • Kalcium
    122,15 mg
  • Kalium
    307,83 mg
  • Kolesterol
    67,54 mg
  • Kolhydrat
    36,84 g
  • Disackarider
    19,91 g
  • Monosackarider
    2,18 g
  • Sackaros
    15,98 g
  • Magnesium
    32,90 mg
  • Natrium
    139,25 mg
  • Niacin
    0,65 mg
  • Protein
    4,73 g
  • Riboflavin
    0,17 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    207,99 g
  • Vitamin B12
    0,49 µg
  • Vitamin B6
    0,10 mg
  • Vitamin C
    20,53 mg
  • Vitamin D
    0,56 µg
  • Vitamin E
    1,72 mg
  • Zink
    0,81 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet