Hallonris med fruktsås och lättvispad grädde
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Hallonris
- Ris rundkornigt150 g
- Mjölk5 dl
- Vispgrädde3 dl
- Strösocker1 dl
- Fruktsås
- vatten (Klimat)6 dl
- Potatismjöl1,50 msk
- Strösocker5 msk
- Vispgrädde2,50 dl
TILLAGNING
Hallonris
1. Koka riset i mjölken. Kyl ner. Vispa grädde och blanda i risgrynsgröt och puré. Smaksätt med socker.
Fruktsås
1. Blanda vatten och potatismjöl. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker.
Vispa grädde och servera tillsammans med fruktsåsen till hallonriset.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Manna à la malta, se MRS. Smaksätt med hallonpuré. Servera med fruktsås och vispad grädde.
Gelékonsistens: Se timbalkonsistens.
Flytande kost: Hallonsoppa, se MRS. Servera med vispad grädde.
MRS = kokboken Mätt Rätt & Slätt
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)385,56 kcal
- Energi (kJ)1613,20 kJ
- Fett23,82 g
- Enkelomättade fettsyror5,88 g
- Fleromättade fettsyror0,84 g
- Mättade fettsyror14,99 g
- Fiber3,17 g
- Järn0,84 mg
- Kalcium122,15 mg
- Kalium307,83 mg
- Kolesterol67,54 mg
- Kolhydrat36,84 g
- Disackarider19,91 g
- Monosackarider2,18 g
- Sackaros15,98 g
- Magnesium32,90 mg
- Natrium139,25 mg
- Niacin0,65 mg
- Protein4,73 g
- Riboflavin0,17 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten207,99 g
- Vitamin B120,49 µg
- Vitamin B60,10 mg
- Vitamin C20,53 mg
- Vitamin D0,56 µg
- Vitamin E1,72 mg
- Zink0,81 mg