Höstens lyxiga päronkaka

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggvispet och tillsätt den tinade purén.

  2. 2.  Häll smeten i smorda och bröade bleck eller formar. Tryck i otinad puré. Strö på mandelmassan. Grädda i konvektionsugn 175°C, ca 15 min.

  3. Topping
    1.  Blanda ingredienserna till toppingen och strö över den varma kakan. Servera med vispad grädde.

  4. 20 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm

  5. Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut mandelmassa.
     
    Gelékonsistens: Uteslut mandelmassa. Geléa päronkaka med Thick & Easy™, Findus 22360.

    Flytande konsistens: Päronsoppa, se MRS. Servera med vispad grädde smaksatt med mandelessens.

  6. MRS= Mätt Rätt & Slätt.

  7. TIPS!
    Man kan även blanda ner mandelmassan i kakan.

  8. Findus päronpuré är lagom mjuka, solmognade päron i en heltslät puré. Som blivit infrusta i små praktiska bitar. Och gör sig framförallt väldigt bra i en dessert som päronkaka. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    374,03 kcal
  • Energi (kJ)
    1564,99 kJ
  • Fett
    20,95 g
  • Enkelomättade fettsyror
    6,18 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,33 g
  • Mättade fettsyror
    11,75 g
  • Fiber
    1,89 g
  • Järn
    0,57 mg
  • Kalcium
    91,81 mg
  • Kalium
    125,14 mg
  • Kolesterol
    91,86 mg
  • Kolhydrat
    40,94 g
  • Disackarider
    25,27 g
  • Monosackarider
    1,69 g
  • Sackaros
    24,30 g
  • Magnesium
    22,82 mg
  • Natrium
    133,51 mg
  • Niacin
    0,35 mg
  • Protein
    4,64 g
  • Riboflavin
    0,12 mg
  • Tiamin
    0,06 mg
  • Vatten
    48,68 g
  • Vitamin B12
    0,26 µg
  • Vitamin B6
    0,06 mg
  • Vitamin C
    4,68 mg
  • Vitamin D
    0,24 µg
  • Vitamin E
    2,49 mg
  • Zink
    0,52 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet