INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Höstens lyxiga päronkaka à 80 gram
- Smör100 g
- Strösocker40 tsk
- Ägg2 st
- Vetemjöl20 msk
- Bakpulver1 tsk
- Mandelmassa, riven100 g
- Topping
- Citronskal0,50 st
- Ingefära malen0,50 krm
- Strösocker5 tsk
- Vispgrädde15 msk
TILLAGNING
1. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggvispet och tillsätt den tinade purén.
2. Häll smeten i smorda och bröade bleck eller formar. Tryck i otinad puré. Strö på mandelmassan. Grädda i konvektionsugn 175°C, ca 15 min.
Topping
1. Blanda ingredienserna till toppingen och strö över den varma kakan. Servera med vispad grädde.20 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut mandelmassa.
Gelékonsistens: Uteslut mandelmassa. Geléa päronkaka med Thick & Easy™, Findus 22360.
Flytande konsistens: Päronsoppa, se MRS. Servera med vispad grädde smaksatt med mandelessens.MRS= Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Man kan även blanda ner mandelmassan i kakan.Findus päronpuré är lagom mjuka, solmognade päron i en heltslät puré. Som blivit infrusta i små praktiska bitar. Och gör sig framförallt väldigt bra i en dessert som päronkaka.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)374,03 kcal
- Energi (kJ)1564,99 kJ
- Fett20,95 g
- Enkelomättade fettsyror6,18 g
- Fleromättade fettsyror1,33 g
- Mättade fettsyror11,75 g
- Fiber1,89 g
- Järn0,57 mg
- Kalcium91,81 mg
- Kalium125,14 mg
- Kolesterol91,86 mg
- Kolhydrat40,94 g
- Disackarider25,27 g
- Monosackarider1,69 g
- Sackaros24,30 g
- Magnesium22,82 mg
- Natrium133,51 mg
- Niacin0,35 mg
- Protein4,64 g
- Riboflavin0,12 mg
- Tiamin0,06 mg
- Vatten48,68 g
- Vitamin B120,26 µg
- Vitamin B60,06 mg
- Vitamin C4,68 mg
- Vitamin D0,24 µg
- Vitamin E2,49 mg
- Zink0,52 mg