Jordgubbssoppa med mangocrème
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Äpplejuice1,50 kg
- Potatismjöl/Tapioka stärkelse1,50 dl
- Socker1 dl
- Mangocrème
- Crème fraiche75 g
TILLAGNING
1. Blanda juice och jordgubbspuré. Hetta upp och red av med potatismjöl/tapiokastärkelse. Smaksätt med socker.
2. Blanda mangocrèmen och servera till soppan.
TIPS!
Dekorera med citronmeliss.Bjud på en fruktsoppa till dessert eller mellanmål. Detta recept med smak av både jordgubb och mango är fantastiskt och enkelt att göra till många gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)199,92 kcal
- Energi (kJ)841,08 kJ
- Fett3,04 g
- Enkelomättade fettsyror0,53 g
- Fleromättade fettsyror0,17 g
- Mättade fettsyror1,42 g
- Fiber1,74 g
- Järn0,34 mg
- Kalcium20,84 mg
- Kalium120,48 mg
- Kolesterol6,03 mg
- Kolhydrat41,84 g
- Disackarider9,48 g
- Monosackarider6,08 g
- Sackaros9,31 g
- Magnesium10,17 mg
- Natrium38,88 mg
- Niacin0,38 mg
- Protein1,43 g
- Riboflavin0,03 mg
- Tiamin0,01 mg
- Vatten79,58 g
- Vitamin B120,01 µg
- Vitamin B60,07 mg
- Vitamin C47,70 mg
- Vitamin D0,01 µg
- Vitamin E0,60 mg
- Zink0,21 mg