Kladdkaka

Kladdkaka

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Ägg
    2 st
  • Strösocker
    3 dl
  • Vetemjöl
    1,50 dl
  • Kakao
    3 msk
  • en nypa salt
  • Smör
    100 g

TILLAGNING

  1. 1. Vispa ägg och socker pösigt

  2. 2. Rör ner övriga torra ingredienser

  3. 3. Smält och rör ner smöret

  4. 4. Häll upp i smörad och bröad form

  5. 5. Grädda på 200 c i ca 13minuter

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    192,79 kcal
  • Energi (kJ)
    806,62 kJ
  • Fett
    8,27 g
  • Enkelomättade fettsyror
    2,11 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,46 g
  • Mättade fettsyror
    5,05 g
  • Fibrer
    0,78 g
  • Järn
    0,39 mg
  • Kalcium
    8,53 mg
  • Kalium
    78,38 mg
  • Kolesterol
    55,33 mg
  • Kolhydrater
    26,84 g
  • Disackarider
    21,40 g
  • Monosackarider
    0,05 g
  • Sackaros
    21,27 g
  • Magnesium
    10,57 mg
  • Natrium
    55,01 mg
  • Niacin
    0,10 mg
  • Protein
    2,25 g
  • Riboflavin
    0,05 mg
  • Tiamin
    0,02 mg
  • Vatten
    10,07 g
  • Vitamin B12
    0,15 µg
  • Vitamin B6
    0,02 mg
  • Vitamin C
    0,17 mg
  • Vitamin D
    0,19 µg
  • Vitamin E
    0,77 mg
  • Zink
    0,28 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet