INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Jordgubbsdessert à 100 g
- Tårtanslag240 g
- Apelsinjuice, drickfärdig150 g
- Créme fraiche8 dl
- Vispgrädde400 g
- Socker/Vaniljsocker1 dl
- Topping
- Vaniljsocker20 g
- Strösocker80 g
TILLAGNING
Tårtan
1. Lägg tårtanslag i bleck. Blanda juice och mangopuré och dränk in anslaget.MRS=Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Garnera med färska bär och citronmeliss.En härligt god och fin jordgubbstårta som passar lika bra till vardags som till fest! För att anpassa tårtan till gelékonsistens, uteslut bara tårtbotten.
2. Tina jordgubbspuré och blanda i vaniljsocker. Vispa grädde och blanda med crème fraiche och tinad puré samt Thick & Easy™. Bred över anslaget.
Topping
1. Tina svart vinbärspuré tillsammans med socker/vaniljsocker och Thick & Easy™. Toppa kakan med detta.2. Stick gärna med en gaffel el dyl så svartvinbärstoppingen går ner i jordgubbskrämen.
36 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan.
Gelékonsistens: Se ovan. Uteslut botten.
Flytande konsistens: Jordgubbssoppa, sid 176 i MRS. Servera med vispad grädde.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)258,50 kcal
- Energi (kJ)1081,53 kJ
- Fett16,69 g
- Enkelomättade fettsyror4,09 g
- Fleromättade fettsyror0,75 g
- Mättade fettsyror10,53 g
- Fiber2,24 g
- Järn0,45 mg
- Kalcium62,03 mg
- Kalium236,32 mg
- Kolesterol59,21 mg
- Kolhydrat23,95 g
- Disackarider11,58 g
- Monosackarider5,99 g
- Sackaros10,43 g
- Magnesium16,20 mg
- Natrium181,31 mg
- Niacin0,41 mg
- Protein2,28 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,05 mg
- Vatten93,86 g
- Vitamin B120,15 µg
- Vitamin B60,10 mg
- Vitamin C61,44 mg
- Vitamin D0,07 µg
- Vitamin E1,33 mg
- Zink0,35 mg