Ljuvlig jordgubbsdessert

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tårtan
    1.  Lägg tårtanslag i bleck. Blanda juice och mangopuré och dränk in anslaget.

  2. MRS=Mätt Rätt & Slätt.

  3. TIPS!
    Garnera med färska bär och citronmeliss.

  4. En härligt god och fin jordgubbstårta som passar lika bra till vardags som till fest! För att anpassa tårtan till gelékonsistens, uteslut bara tårtbotten. 

  5. 2.  Tina jordgubbspuré och blanda i vaniljsocker. Vispa grädde och blanda med crème fraiche och tinad puré samt Thick & Easy™. Bred över anslaget.

  6. Topping
    1.  Tina svart vinbärspuré tillsammans med socker/vaniljsocker och Thick & Easy™. Toppa kakan med detta.

  7. 2.  Stick gärna med en gaffel el dyl så svartvinbärstoppingen går ner i jordgubbskrämen.

  8. 36 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm.

  9. Grov patékonsistens: Se ovan.

  10. Timbalkonsistens: Se ovan.

  11. Gelékonsistens: Se ovan. Uteslut botten.

  12. Flytande konsistens: Jordgubbssoppa, sid 176 i MRS. Servera med vispad grädde.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    258,50 kcal
  • Energi (kJ)
    1081,53 kJ
  • Fett
    16,69 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,09 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,75 g
  • Mättade fettsyror
    10,53 g
  • Fiber
    2,24 g
  • Järn
    0,45 mg
  • Kalcium
    62,03 mg
  • Kalium
    236,32 mg
  • Kolesterol
    59,21 mg
  • Kolhydrat
    23,95 g
  • Disackarider
    11,58 g
  • Monosackarider
    5,99 g
  • Sackaros
    10,43 g
  • Magnesium
    16,20 mg
  • Natrium
    181,31 mg
  • Niacin
    0,41 mg
  • Protein
    2,28 g
  • Riboflavin
    0,10 mg
  • Tiamin
    0,05 mg
  • Vatten
    93,86 g
  • Vitamin B12
    0,15 µg
  • Vitamin B6
    0,10 mg
  • Vitamin C
    61,44 mg
  • Vitamin D
    0,07 µg
  • Vitamin E
    1,33 mg
  • Zink
    0,35 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning