INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mjölk1 liter
- Mannagryn1 dl
- Vispgrädde3 dl
- Socker, vaniljsocker
TILLAGNING
1. Blanda mjölk och mannagryn. Låt koka 4 min. Kyl ner. Vispa grädden och blanda i. Smaksätt. Vid servering strö kanel över.
Flytande konsistens: Fruktsoppa, (se recept sid 176). Servera med gräddklick.
TIPS!
Servera med fruktsås (se recept sid 177 i MRS eller sök recept på vår hemsida).Manna á la malta, är en väldigt god dessert som är perfekt att erbjuda under julen. Den är konsistensanpassad och kan njutas av många.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)199,23 kcal
- Energi (kJ)833,58 kJ
- Fett15,07 g
- Enkelomättade fettsyror3,75 g
- Fleromättade fettsyror0,39 g
- Mättade fettsyror9,60 g
- Fiber0,21 g
- Järn0,18 mg
- Kalcium147,75 mg
- Kalium202,28 mg
- Kolesterol44,56 mg
- Kolhydrat11,14 g
- Disackarider5,76 g
- Sackaros0,02 g
- Magnesium14,83 mg
- Natrium47,37 mg
- Niacin0,14 mg
- Protein5 g
- Riboflavin0,18 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten107,79 g
- Vitamin B120,70 µg
- Vitamin B60,06 mg
- Vitamin C0,74 mg
- Vitamin D1,06 µg
- Vitamin E0,39 mg
- Zink0,58 mg