Manna á la Malta med fruktsås
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mjölk1 liter
- Mannagryn1 dl
- Vispgrädde3 dl
- Socker
- Vaniljsocker
- Fruktsås
- Vatten6 dl
- Potatismjöl1,50 msk
- Socker (Klimat)5 msk
TILLAGNING
1. Blanda mjölk och mannagryn. Låt koka 4 min. Kyl ner.
2. Vispa grädden och blanda i. Smaksätt. Vid servering strö kanel över.
Fruktsås
1. Blanda vatten och potatismjöl. Sjud upp. Tillsätt purén. Smaksätt med socker.TIPS!
Ett enklare sätt att tillaga fruktsås/ sylt: Tina fruktpuré och söta med florsocker/ socker. Förtjocka ev. med Thick & Easy™.Laga och servera en riktigt god dessert till jul. Manna á la Malta i timbalkonsistens är ett perfekt dessertval. En julig dessert även de med tugg- och sväljsvårigheter kan njuta av.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)247,53 kcal
- Energi (kJ)1035,65 kJ
- Fett15,15 g
- Enkelomättade fettsyror3,76 g
- Fleromättade fettsyror0,44 g
- Mättade fettsyror9,62 g
- Fiber1 g
- Järn0,33 mg
- Kalcium157,81 mg
- Kalium254,78 mg
- Kolesterol44,56 mg
- Kolhydrat22,26 g
- Disackarider12,38 g
- Monosackarider2,93 g
- Sackaros6,63 g
- Magnesium19,80 mg
- Natrium49,18 mg
- Niacin0,31 mg
- Protein5,21 g
- Riboflavin0,19 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten203,60 g
- Vitamin B120,70 µg
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C25,06 mg
- Vitamin D1,06 µg
- Vitamin E0,61 mg
- Zink0,66 mg