Mazarinkaka med mangosås och vispad grädde
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Mazarinkaka à 80 g
- Risgryns/mannagrynsgröt, färdig340 g
- Ägg2 st
- Socker4 msk
- Vetemjöl1 dl
- Mjölk150 g
- Kardemumma, stött1 tsk
- Rivet skal av lime0,50 st
- Salt1 krm
- Mangsås à 2 msk
- Socker4 msk
- Kranvatten2,50 msk
- Vispgrädde2,50 dl
TILLAGNING
Mazarinkaka
1. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner gröten samt puré och övriga ingredienser. Smaka av.2. Häll smeten i smorda och bröade bleck eller formar.
3. Grädda i kombiugn 200°C, ca 10 min tills kakan fått fin färg. Sänk värmen till 180°C och grädda ytterligare, 20-25 min.
24 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm
Mangosås
1. Blanda ingredienserna till en smarrig sås.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Mazarinkakan tillagas med mannagrynsgröt samt finmalen kardemumma. Tillagas med lock.
Gelékonsistens: Mazarinkaka (se timbalkonsistens) geléa med Thick & Easy™, Findus 96012898.
Flytande konsistens: Päronsoppa, se MRS. Servera med vispad grädde.
MRS = Mätt Rätt & SlättTIPS!
Servera med lättvispad grädde.Servera Mazarinkaka med mangosås som en av veckans desserter. Rik på både frukt och smak! En enkel dessert som passar utmärkt att göra till många gäster.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)337,51 kcal
- Energi (kJ)1412,19 kJ
- Fett11,98 g
- Enkelomättade fettsyror3,18 g
- Fleromättade fettsyror0,58 g
- Mättade fettsyror7,02 g
- Fiber1,66 g
- Järn0,35 mg
- Kalcium51,84 mg
- Kalium168,92 mg
- Kolesterol70,63 mg
- Kolhydrat50,77 g
- Disackarider14,98 g
- Monosackarider3,14 g
- Sackaros13,52 g
- Magnesium17,72 mg
- Natrium314,70 mg
- Niacin0,75 mg
- Protein5,45 g
- Riboflavin0,14 mg
- Tiamin0,10 mg
- Vatten88,53 g
- Vitamin B120,35 µg
- Vitamin B60,19 mg
- Vitamin C11,74 mg
- Vitamin D0,34 µg
- Vitamin E1,56 mg
- Zink0,76 mg