INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Morotskaka
- Matolja2,50 dl
- Socker3,50 dl
- Ägg3 st
- Vetemjöl4 dl
- Bakpulver1 tsk
- Bikarbonat1 tsk
- Salt0,50 tsk
- Kanel, malen1 tsk
- Topping:
- Smör200 g
- Philadelphia, naturell200 g
- Florsocker3 dl
- Vaniljsocker2 tsk
TILLAGNING
Morotskaka
1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt olja och puré. Rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en smord form. Grädda i konvektionsugn 160°, ca 40- 50 min. Låt kakan kallna.
Topping
1. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop samtliga ingredienser utom smör. Häll det avsvalnade smöret i en stråle ner i toppingsmeten.2. Bred el spritsa toppingen på den kalla kakan. Låt stelna i kyl.
12 portioner är lagom i en rund form.
36 portioner är lagom i ett GN 1/1 65 mm.
Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan.
Gelékonsistens: Geléa morotskaka, klicka på topping.
Flytande konsistens: Fruktsoppa, sid 176 i MRS. Servera med vispad grädde.
MRS = Mätt Rätt & SlättTIPS!
Tillsätt rivet limeskal i toppingsmeten. Det ger en trevlig fräschör. Limeskal uteslutes för konsistensanpassad mat.Morötter kan man aldrig få för mycket av. Passar till det mesta, både i varmrätter som desserter. Findus morotspuré är gjord på finpasserade morötter och kommer i lösfrysta bitar.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)550,78 kcal
- Energi (kJ)2304,47 kJ
- Fett39,14 g
- Enkelomättade fettsyror16,47 g
- Fleromättade fettsyror6,31 g
- Mättade fettsyror14,02 g
- Fiber1,53 g
- Järn0,48 mg
- Kalcium81,94 mg
- Kalium135,75 mg
- Kolesterol107,82 mg
- Kolhydrat44,81 g
- Disackarider29,27 g
- Monosackarider1,14 g
- Sackaros28,50 g
- Magnesium10,06 mg
- Natrium311,21 mg
- Niacin0,45 mg
- Protein4,84 g
- Riboflavin0,10 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten57,37 g
- Vitamin B120,26 µg
- Vitamin B60,09 mg
- Vitamin C2,09 mg
- Vitamin D0,36 µg
- Vitamin E6,50 mg
- Zink0,49 mg