Skyrkaka

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Botten
  • Digestivekex, malda
    125 g
  • Matfett
    60 g
  • Fyllning
  • Kesella
    300 g
  • Florsocker
    1,25 dl
  • Vispgrädde
    2 dl
  • Gelatinblad
    9 g
  • Svart vinbärsgelé
  • Gelantinblad
    6,50 g
  • Strösocker
    6 msk

TILLAGNING

  1. Botten
    1.  Smält matfettet. Blanda med de malda kexen. Fördela smulorna jämnt i botten på en form.

  2. Fyllning
    1.  Blötlägg och smält gelatinet enligt anvisning på paketet. Blanda kesella, florsocker och det smälta gelatinet.

  3. 2.  Vispa grädden och vänd ner i kesellablandningen. Bred fyllningen över botten och ställ kallt ca 1 tim.

  4. Svart vinbärsgelé
    1.  Blötlägg gelatinet enligt anvisning på paketet. Hetta upp puré. Tillsätt gelatinet och låt smälta under omrörning. Smaksätt med socker. Bred gelén över kakan. Låt stelna i kyl.

  5. Timbalkonsistens: Se ovan. Uteslut botten.

  6. Gelékonsistens: Se Timbalkonsistens.

  7. Flytande konsistens: Fruktsoppa (se recept sid 176) använd svart vinbärspuré. Servera med vispad grädde.

  8. TIPS!
    Dekorera med citronmeliss. 

  9. Med krispig botten av digistive, krämig fyllning, och ett fruktigt täcke av svarta vinbär. Dessa smaker och texturer blir tillsammans en ljuvlig skyrkaka. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    283,62 kcal
  • Energi (kJ)
    1186,65 kJ
  • Fett
    18,63 g
  • Enkelomättade fettsyror
    4,90 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,87 g
  • Mättade fettsyror
    11,39 g
  • Fiber
    2,19 g
  • Järn
    0,38 mg
  • Kalcium
    72,16 mg
  • Kalium
    178,62 mg
  • Kolesterol
    47,84 mg
  • Kolhydrat
    21,49 g
  • Disackarider
    12,46 g
  • Monosackarider
    2,07 g
  • Sackaros
    11,03 g
  • Magnesium
    13,93 mg
  • Natrium
    126,69 mg
  • Niacin
    0,31 mg
  • Protein
    6,73 g
  • Riboflavin
    0,07 mg
  • Tiamin
    0,03 mg
  • Vatten
    53,83 g
  • Vitamin B12
    0,30 µg
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    37,68 mg
  • Vitamin D
    0,06 µg
  • Vitamin E
    1,13 mg
  • Zink
    0,33 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet