Jordärtskocks- och morotssoppa med äppelraita
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Jordärtskocks- & morotssoppa à 1,25 dl
- Grönsaksbuljong, färdig6 dl
- Mjölk1,50 dl
- Majsstärkelse
- Vispgrädde1,50 dl
- Berikning Majsvällingpulver FINDUS 9601389750 g
- Matfett50 g
- Salt, peppar
- Äppelraita à 50 g
- Matyoghurt300 g
- Ingefära, färsk, riven20 g
- Mynta, hackad20 g
- Salt, peppar
TILLAGNING
Jordärtskocks- och morotssoppa
1. Koka upp puréer, buljong och mjölk.
Red av. Låt sjuda ca 5 min.2. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver och matfett. Häll i vispgrädde. Smaksätt.
Äppelraita
1. Finhacka äppelklyftor och blanda med matyoghurt.
Smaksätt.Grov patékonsistens: Se ovan.
Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt äpple med äppelmos och färsk ingefära och mynta med finmalt pulver/torkad. Servera ev med geléad smörgås, sid 138.
Gelékonsistens: Förtjocka soppan med Thick & Easy™, Findus 22360. Servera med Äppelraita se timbalkonsistens, förtjocka med Thick & Easy™ och geléad smörgås, sid 138.
Flytande konsistens: 45 g Jordärtskockspuré, 45 g Morotspuré och 180 g Sopp- och såsbas, Findus 47061. Servera med äppelraita se timbalkonsisens.MRS= Mätt Rätt & Slätt.
TIPS!
Servera med smörgås.Jordärtskocks- och morotssoppa med äppelraita är en riktig smakupplevelse. En värmande soppa, lagad på fina råvaror som toppas med en raita på äpplen är en fantastiskt god kombination och passar lika bra att bjuda på mitt i veckan som till helgen!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)192,27 kcal
- Energi (kJ)797,71 kJ
- Fett13,83 g
- Enkelomättade fettsyror3,43 g
- Fleromättade fettsyror0,52 g
- Mättade fettsyror8,81 g
- Fiber1,66 g
- Järn1,25 mg
- Kalcium108,56 mg
- Kalium309,02 mg
- Kolesterol38,56 mg
- Kolhydrat12,86 g
- Disackarider4,35 g
- Monosackarider3,30 g
- Sackaros1,21 g
- Magnesium15,89 mg
- Natrium218,47 mg
- Niacin1,06 mg
- Protein3,60 g
- Riboflavin0,15 mg
- Tiamin0,12 mg
- Vatten157,18 g
- Vitamin B120,25 µg
- Vitamin B60,12 mg
- Vitamin C12,83 mg
- Vitamin D0,79 µg
- Vitamin E1,34 mg
- Zink0,39 mg