Kokt fisk med bacon, läcker sås, pressad potatis och sparris

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Kokt torsk à 60 g
  • 600 g
  • Bacon
    100 g
  • Morotscrème fraiche à 1 dl
  • Philadelphia
    250 g
  • Crème fraiche
    250 g
  • Apelsinjuice
    0,50 dl
  • 10 g
  • Sambal Oelek
    20 g
  • Berikning-Majsvälling FINDUS 96013897
    100 g
  • Salt
  • Peppar
  • Saffran- och kaviarsås
  • Philadelphiaost
    200 g
  • Gräddfil
    250 g
  • Saffran
    0,30 g
  • Stenbitsrom röd
    50 g
  • 20 g
  • Berikning-Majsvälling FINDUS 96012868
    100 g
  • Salt
  • Peppar
  • Grön garnityrsparris FINDUS 3025
    300 g
  • Smör
    50 g

TILLAGNING

  1. 1.  Tillaga i konvektionsugn 200º C, 10 - 15 minuter. (till fiskens centrumtemperatur är ca 60º C). Knaperstek bacon.

    Morotscrème fraiche
    1.  Blanda morotspuré, philadelphiaost, crème fraiche, apelsinjuice, dill och sambal oelek. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver. Smaksätt.

    Saffran- och kaviarsås
    1.  Rör ut saffran i lite palsternackspuré. Tillsätt resterande mängd puré, philadelphiaost, gräddfil. Blanda i stenbitsrom. Tillsätt Berikning Majsvällingpulver. Smaksätt.

    Grov patékonsistens: Se ovan.

    Timbalkonsistens: Se ovan. Ersätt torskfilé med Torsktimbal, Findus 29119
    och ersätt sparris med sparristimbal, ser MRS. Ersätt bacon med hackad Stekt fläsktimbal, Findus 66384.

    Gelékonsistens: Se ovan. Ersätt torskfilé med torskgelé se MRS och sparris med sparrisgelé se MRS. Servera med tjock sås, förtjocka med Thick & Easy™, Findus 22360. Uteslut stenbitsromen.

    Flytande konsistens: 90 g torskpuré, Findus 3728 och 180 g sopp- och såsbas, Findus 47061. Servera med morotscrème fraiche eller saffran- och kaviarsås, uteslut stenbitsromen.

    MRS = Mätt Rätt & Slätt.

  2. TIPS!
    Strö smulad bacon över fisken. Servera med sås, sparris och pressad potatis.

  3. Detta recept utgår från Findus renskurna torskfiléer, som är från ett MSC certifierat fiske vilket är ett miljökrav för ett uthålligt och välskött fiske. 

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    469,98 kcal
  • Energi (kJ)
    1966,36 kJ
  • Fett
    33,42 g
  • Enkelomättade fettsyror
    8,84 g
  • Fleromättade fettsyror
    2,22 g
  • Mättade fettsyror
    20,12 g
  • Fiber
    2,28 g
  • Järn
    2,47 mg
  • Kalcium
    250,07 mg
  • Kalium
    772,22 mg
  • Kolesterol
    130,22 mg
  • Kolhydrat
    19,82 g
  • Disackarider
    9,42 g
  • Monosackarider
    4,26 g
  • Sackaros
    2,02 g
  • Magnesium
    48,08 mg
  • Natrium
    620,92 mg
  • Niacin
    3,24 mg
  • Protein
    22,05 g
  • Riboflavin
    0,40 mg
  • Tiamin
    0,29 mg
  • Vatten
    202,66 g
  • Vitamin B12
    2,03 µg
  • Vitamin B6
    0,40 mg
  • Vitamin C
    29,25 mg
  • Vitamin D
    3,92 µg
  • Vitamin E
    5,38 mg
  • Zink
    1,79 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet