Italienska pizzabollar

Italienska Pizzabollar

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Pajdeg, gluten & laktosfri, FINDUS 96013025
    1 st
  • Salami
    200 g
  • Mozarella
    125 g
  • Ägg
    1 st
  • Parmesan, riven
    25 g
  • Oregano
    2 msk

TILLAGNING

  1. 1.  Kavla ut pajdeg, ca 5 mm tjock. Stansa ut rundlar ca 8-10 cm i diameter.

  2. 2.  Lägg en skiva salami samt en skiva mozzarella på vardera rundel på pajdegen. Nyp ihop pajdegen och rulla till små bollar.

  3. 3.  Lägg pizzabollarna på bakplåtspapper, pensla med ägg, riv över parmesan och oregano.

  4. 4.  Grädda på 160°C i ca 25 minuter.

    Tips!

  5. Variera med kryddig korv, ost, svamp, grillade grönsaker, pesto.

    Garanterat uppskattat av både vuxna och barn såväl i skola som i lunchrestaurangen.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    349,53 kcal
  • Energi (kJ)
    1462,47 kJ
  • Fett
    26,42 g
  • Enkelomättade fettsyror
    9,39 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,22 g
  • Mättade fettsyror
    12,53 g
  • Fibrer
    0,61 g
  • Järn
    0,61 mg
  • Kalcium
    90,02 mg
  • Kalium
    78,35 mg
  • Kolesterol
    63,42 mg
  • Kolhydrater
    17,82 g
  • Disackarider
    0,48 g
  • Monosackarider
    0,04 g
  • Sackaros
    0,05 g
  • Magnesium
    11,97 mg
  • Natrium
    722,77 mg
  • Niacin
    1,87 mg
  • Protein
    10,41 g
  • Riboflavin
    0,16 mg
  • Tiamin
    0,12 mg
  • Vatten
    28,11 g
  • Vitamin B12
    0,54 µg
  • Vitamin B6
    0,09 mg
  • Vitamin C
    0,28 mg
  • Vitamin D
    0,56 µg
  • Vitamin E
    1,72 mg
  • Zink
    1,03 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet