
Alaska Pollock med citron och basilika
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatis20 kg
- Fiskbuljongtärningar200 g
- Citron20 st
- Olivolja20 msk
- Kranvatten2 liter
- Purjolök5 kg
- Sockerärter4 kg
- Fiskpinnar (Klimat)
- Salt och peppar
- Ost, riven800 g
- Crème fraiche4 kg
- Basilika300 g
TILLAGNING
1. Tina fisken.
2. Skala och koka potatisen.
3. Lägg fisken i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar.
4. Ansa och strimla purjolöken fint. Fräs sedan purjolöken i oljan. Rör därefter ner citronsaft, smulad buljongtärning, vatten och crème fraiche.
5. Låt såsen koka upp, smaksätt med salt och peppar, vänd ner hackad basilika.
6. Häll den varma såsen över fisken och strö på osten. Sätt in mitt i ugnen 225°C i 15 minuter.
6. Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten.
Tips!
Servera kokt eller nypressad potatis till fisken.
Smakrik fiskrätt att sätta på lunchmenyn. Med enkla och fräscha smaker kommer denna rätt med Alaska Pollock att uppskattas av många gäster. Citron och basilika ger rätten en härlig fräschör.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)447,96 kcal
- Energi (kJ)1873,95 kJ
- Fett17,28 g
- Enkelomättade fettsyror5,30 g
- Fleromättade fettsyror1,04 g
- Mättade fettsyror9,41 g
- Fiber7,01 g
- Järn2,02 mg
- Kalcium175,43 mg
- Kalium1329,11 mg
- Kolesterol116,14 mg
- Kolhydrat40,56 g
- Disackarider2,43 g
- Monosackarider4,41 g
- Sackaros1,55 g
- Magnesium104,24 mg
- Natrium749,10 mg
- Niacin5,67 mg
- Protein28,78 g
- Riboflavin0,31 mg
- Tiamin0,33 mg
- Vatten402,27 g
- Vitamin B122,17 µg
- Vitamin B60,69 mg
- Vitamin C97,17 mg
- Vitamin D0,06 µg
- Vitamin E2,58 mg
- Zink1,70 mg