Alaska Pollock med citron och basilika

Alaska Pollock med citron och basilika

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Potatis
    20 kg
  • Purjolök
    5 kg
  • Citron
    20 st
  • Olivolja
    20 msk
  • Fiskbuljongtärningar
    200 g
  • Kranvatten
    2 liter
  • Crème fraiche
    4 kg
  • Basilika
    300 g
  • Ost, riven
    800 g
  • Sockerärter
    4 kg
  • Salt och peppar
  • Fiskpinnar (Klimat)

TILLAGNING

  1. Tina fisken. Skala och koka potatisen. Lägg fisken i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar.

  2. Ansa och strimla purjolöken fint. Pressa saften ur citronerna. Fräs purjolöken i oljan, rör ner citronsaft, smulad buljongtärning, vatten och crème fraiche. Låt såsen koka upp, smaksätt med salt och peppar, vänd ner hackad basilika.

  3. Häll den varma såsen över fisken och strö på osten. Sätt in mitt i ugnen 225°C, 15 minuter. Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten.

  4. Servera med kokt eller nypressad potatis.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    447,96 kcal
  • Energi (kJ)
    1873,95 kJ
  • Fett
    17,28 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,30 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,04 g
  • Mättade fettsyror
    9,41 g
  • Fibrer
    7,01 g
  • Järn
    2,02 mg
  • Kalcium
    175,43 mg
  • Kalium
    1329,11 mg
  • Kolesterol
    116,14 mg
  • Kolhydrater
    40,56 g
  • Disackarider
    2,43 g
  • Monosackarider
    4,41 g
  • Sackaros
    1,55 g
  • Magnesium
    104,24 mg
  • Natrium
    749,10 mg
  • Niacin
    5,67 mg
  • Protein
    28,78 g
  • Riboflavin
    0,31 mg
  • Tiamin
    0,33 mg
  • Vatten
    402,27 g
  • Vitamin B12
    2,17 µg
  • Vitamin B6
    0,69 mg
  • Vitamin C
    97,17 mg
  • Vitamin D
    0,06 µg
  • Vitamin E
    2,58 mg
  • Zink
    1,70 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet