Bowl med krispig fisk, sojabönor, morötter, jordnötter & koriander

Bowl med krispig fisk, sojabönor, morötter och jordnötter

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1.  Koka riset och tillaga frasbakad fisk, glutenfri, enligt anvisning på förpackningarna.

  2. 2.  Skala och hacka vitlök. Blanda med soja, sesamolja, socker och hackad chili.

  3. 3.  Skala och strimla morötter. Strimla även gurka och romansallad. Lägg i olika skålar. Tina sojabönor. Hacka jordnötter och koriander.

  4. 4.  Skiva upp den tillagade panerade fisken.

  5. 5.  Lägg upp ris i botten av en skål och gör olika högar på riset av de strimlade grönsakerna, jordnötterna, koriandern och fisken.

  6. 6.  Ringla över sojadressingen och servera med en klyfta lime.

    Tips!
    Du kan enkelt byta ut ingredienser eller lägga till någon favorit, för att anpassa rätten efter både er och gästens smak.

    En fiskrätt som passar bra för caféer, salladsbarer och lunchrestauranger. En mättande fiskbowl med viktiga näringsämnen och ett lågt klimatavtryck gör både mage och natur nöjd.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    829,16 kcal
  • Energi (kJ)
    3468,91 kJ
  • Fett
    29,10 g
  • Enkelomättade fettsyror
    16,35 g
  • Fleromättade fettsyror
    5,74 g
  • Mättade fettsyror
    4,88 g
  • Fiber
    7,30 g
  • Järn
    3,26 mg
  • Kalcium
    138,55 mg
  • Kalium
    1224,88 mg
  • Kolesterol
    88 mg
  • Kolhydrat
    98,28 g
  • Disackarider
    4,78 g
  • Monosackarider
    3,60 g
  • Sackaros
    4,54 g
  • Magnesium
    140,46 mg
  • Natrium
    1949,45 mg
  • Niacin
    8,75 mg
  • Protein
    39,01 g
  • Riboflavin
    0,34 mg
  • Tiamin
    0,85 mg
  • Vatten
    280,30 g
  • Vitamin B12
    0,90 µg
  • Vitamin B6
    1,36 mg
  • Vitamin C
    33,64 mg
  • Vitamin D
    1,35 µg
  • Vitamin E
    4,62 mg
  • Zink
    3,79 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet