
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Färsk chorizo600 g
- salt och peppar
- Liquid smoke rökarom1 g
- salt
- Rapsolja (Klimat)0,50 dl
- salt och peppar
- 1 kruka färsk timjan
TILLAGNING
Dela chorizon på längden och stek den i panna (spara chorizofettet). Häll chorizofettet i en ugnssäker form och blanda i rotfrukterna. Salta och peppra. Rosta i ugn 200°C ca 10 minuter. Blanda i korvbitarna med rotfrukterna och fortsätt i ugnen ytterligare 10 minuter.
Stek laxen med skinnsidan neråt för ett krispigt skinn, salta och peppra. Vänd laxfileérna och stek klart.
Värm majspurén och droppa i liquid smoke och smaka av med salt
Servera. Lägg upp rotfrukter och chorizo, ställ en laxfilé på.
En sked majspuré vid sidan av och toppa med färsk timjan.
Receptet är fritt från gluten och laktos.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)681,57 kcal
- Energi (kJ)2851,13 kJ
- Fett42,04 g
- Enkelomättade fettsyror18,78 g
- Fleromättade fettsyror9 g
- Mättade fettsyror10,69 g
- Fibrer8,52 g
- Järn2,85 mg
- Kalcium99,24 mg
- Kalium1214,40 mg
- Kolesterol162,06 mg
- Kolhydrater26,83 g
- Disackarider8,08 g
- Monosackarider6,33 g
- Sackaros8,07 g
- Magnesium84,78 mg
- Natrium804,88 mg
- Niacin15,42 mg
- Protein45,38 g
- Riboflavin0,31 mg
- Tiamin0,70 mg
- Vatten375,34 g
- Vitamin B1211,56 µg
- Vitamin B62,26 mg
- Vitamin C13,38 mg
- Vitamin D22,80 µg
- Vitamin E4,73 mg
- Zink2,60 mg