Chorizobakad lax med rökt majspuré

Chorizobakad lax med rökt majspuré

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Dela chorizon på längden och stek den i panna (spara chorizofettet). Häll chorizofettet i en ugnssäker form och blanda i rotfrukterna. Salta och peppra. Rosta i ugn 200°C ca 10 minuter. Blanda i korvbitarna med rotfrukterna och fortsätt i ugnen ytterligare 10 minuter.

  2. Stek laxen med skinnsidan neråt för ett krispigt skinn, salta och peppra. Vänd laxfileérna och stek klart.

  3. Värm majspurén och droppa i liquid smoke och smaka av med salt

  4. Servera. Lägg upp rotfrukter och chorizo, ställ en laxfilé på.

  5. En sked majspuré vid sidan av och toppa med färsk timjan.

  6. Receptet är fritt från gluten och laktos.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    681,57 kcal
  • Energi (kJ)
    2851,13 kJ
  • Fett
    42,04 g
  • Enkelomättade fettsyror
    18,78 g
  • Fleromättade fettsyror
    9 g
  • Mättade fettsyror
    10,69 g
  • Fibrer
    8,52 g
  • Järn
    2,85 mg
  • Kalcium
    99,24 mg
  • Kalium
    1214,40 mg
  • Kolesterol
    162,06 mg
  • Kolhydrater
    26,83 g
  • Disackarider
    8,08 g
  • Monosackarider
    6,33 g
  • Sackaros
    8,07 g
  • Magnesium
    84,78 mg
  • Natrium
    804,88 mg
  • Niacin
    15,42 mg
  • Protein
    45,38 g
  • Riboflavin
    0,31 mg
  • Tiamin
    0,70 mg
  • Vatten
    375,34 g
  • Vitamin B12
    11,56 µg
  • Vitamin B6
    2,26 mg
  • Vitamin C
    13,38 mg
  • Vitamin D
    22,80 µg
  • Vitamin E
    4,73 mg
  • Zink
    2,60 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet