Cornflakes panerad torskfilé

Cornflakes panerad Torskfilé

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Chips
  • Potatisklyftor
    2 kg
  • Olja
    25 g
  • Salt och peppar
  • Dansk remouladsås
  • Turkisk yoghurt
    3 dl
  • Majonnäs
    300 g
  • Dijonsenap
    20 g
  • Bostongurka eller finhackad pickles
    3 dl
  • Curry
    1,50 msk
  • Fisk
  • Ägg (Klimat)
    2 st
  • Cornflakes (Klimat)
    7 dl
  • Olja
    5 msk

TILLAGNING

  1. Sätt ugnen på 225°C.

  2. Chips: Lägg den klyftade potatisen på en plåt och blanda den med oljan. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.

  3. Remouladesås: Blanda yoghurt, senap, curry, majonäs och bostongurka/pickles. Krydda med salt och peppar.

  4. Fisk: Salta och peppra fisken. Vänd den i uppvispat ägg och i krossad cornflakes. Stek frasig i oljan i en stekpanna ca 5 minuter på varje sida.

  5. Servera fish and chips med remouladesås och citron

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    626,72 kcal
  • Energi (kJ)
    2622,18 kJ
  • Fett
    36,34 g
  • Enkelomättade fettsyror
    11,88 g
  • Fleromättade fettsyror
    16,88 g
  • Mättade fettsyror
    4,47 g
  • Fibrer
    4,96 g
  • Järn
    1,93 mg
  • Kalcium
    78,77 mg
  • Kalium
    1289,78 mg
  • Kolesterol
    128,35 mg
  • Kolhydrater
    47,19 g
  • Disackarider
    4,50 g
  • Monosackarider
    4,31 g
  • Sackaros
    3,54 g
  • Magnesium
    85,18 mg
  • Natrium
    437,52 mg
  • Niacin
    7,49 mg
  • Protein
    25,63 g
  • Riboflavin
    0,38 mg
  • Tiamin
    0,31 mg
  • Vatten
    304,52 g
  • Vitamin B12
    2,04 µg
  • Vitamin B6
    0,77 mg
  • Vitamin C
    47,20 mg
  • Vitamin D
    2,02 µg
  • Vitamin E
    4,90 mg
  • Zink
    1,50 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet