INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Blomkål700 g
- Rapsolja0,50 dl
- Taco kryddmix30 g
- Färsk spenat400 g
- Smör100 g
- Kokt potatis2 kg
TILLAGNING
Tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen.
Dela blomkål och blanda med olja och tacokrydda. Klicka på smöret. Sätt i ugn 160°C i ca 15-20 minuter. Vänd i spenaten strax innan servering.
Servera med kokt potatis och eventuellt en kall sås.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)384,49 kcal
- Energi (kJ)1608,56 kJ
- Fett13,67 g
- Enkelomättade fettsyror4,74 g
- Fleromättade fettsyror1,92 g
- Mättade fettsyror5,95 g
- Fibrer6,66 g
- Järn1,95 mg
- Kalcium69,30 mg
- Kalium1576,80 mg
- Kolesterol74 mg
- Kolhydrater37,19 g
- Disackarider1,19 g
- Monosackarider2,47 g
- Sackaros1,14 g
- Magnesium111,10 mg
- Natrium311,40 mg
- Niacin6,30 mg
- Protein24,53 g
- Riboflavin0,21 mg
- Tiamin0,24 mg
- Vatten338,79 g
- Vitamin B121,41 µg
- Vitamin B60,76 mg
- Vitamin C104,85 mg
- Vitamin D1,89 µg
- Vitamin E3,16 mg
- Zink1,55 mg