
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Riven rödkål300 g
- Riven vitkål200 g
- Rivna morötter100 g
- Riven lök1000 g
- Crème Fraiche2,50 dl
- Majonnäs1,50 dl
- Chili25 g
- Majskolv1100 g
- Gurka90 g
- Isbergssallad800 g
- Salt och peppar4 g
TILLAGNING
1. Tillaga fiskburgare i ugn på 225 grader i 20-25 minuter.
2. Blanda rödkål, vitkål, morötter och lök med crème fraiche, majonnäs, chili och peppar.
3. Lägg majskolvar på ett bleck och rosta dem gyllenbruna.
4. Servera byrgarna tillsammans med sallad, gurka och coleslaw.
Tips!
Det går lika bra att tillaga fiskburgaren i fritösen, på 180 grader i 3-5 min.
En burgare med inspiration av amerikanska södern, ett tips för att få barnen att äta mer fisk! Så sätt upp den på barnmenyn och såväl lunchmenyn redan idag.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)680,52 kcal
- Energi (kJ)2842,15 kJ
- Fett28,47 g
- Enkelomättade fettsyror6,98 g
- Fleromättade fettsyror11,28 g
- Mättade fettsyror7,88 g
- Fiber8,44 g
- Järn2,08 mg
- Kalcium125,39 mg
- Kalium1171,25 mg
- Kolesterol103 mg
- Kolhydrat78,77 g
- Disackarider7,18 g
- Monosackarider8,15 g
- Sackaros5,23 g
- Magnesium99,26 mg
- Natrium850,93 mg
- Niacin4,36 mg
- Protein22,12 g
- Riboflavin0,30 mg
- Tiamin0,31 mg
- Vatten363,76 g
- Vitamin B120,92 µg
- Vitamin B60,70 mg
- Vitamin C37 mg
- Vitamin D1,04 µg
- Vitamin E3,25 mg
- Zink1,57 mg