
Fiskgryta Robust med dill och gräslök
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatis, kokt, skivad4 kg
- Lök gul, finhackad800 g
- Smör800 g
- Grädde2 liter
- Fiskbuljong12 kg
- Palsternackspuré4,80 kg
- Citron10 msk
- Citronskal, riven80 g
- Vitlök, hackad160 g
- Gräslök200 g
- Dill160 g
- Peppar
- Salt
TILLAGNING
1. Fräs lök och vitlök i smör, utan att få färg.
2. Tillsätt buljong, pasternackspuré och grytrotfrukter. Låt grytan koka upp.
3. Tillsätt fisk och grädde, låt koka någon minut.
4. Lägg i skivad potatis.
5. Smaksätt med citronskal och juice, örter, salt och peppar.
Tips!
Servera gärna en bit bröd till grytan!
Enkel och smakrik fiskgryta på Alaska Pollock. Krämig gryta fylld med goda rotfrukter och potatis som sedan toppas med gräslök och dill. Perfekt att servera på lunchmenyn!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)2665,76 kcal
- Energi (kJ)11184,64 kJ
- Fett157,18 g
- Enkelomättade fettsyror36,01 g
- Fleromättade fettsyror4,92 g
- Mättade fettsyror97,94 g
- Fiber49,82 g
- Järn7,85 mg
- Kalcium484,94 mg
- Kalium3576,87 mg
- Kolesterol431,11 mg
- Kolhydrat170,25 g
- Disackarider10,30 g
- Monosackarider5,83 g
- Sackaros4,57 g
- Magnesium234,22 mg
- Natrium4325,26 mg
- Niacin13,11 mg
- Protein124,74 g
- Riboflavin0,72 mg
- Tiamin0,70 mg
- Vatten1714,04 g
- Vitamin B121,91 µg
- Vitamin B60,83 mg
- Vitamin C99,13 mg
- Vitamin D0,71 µg
- Vitamin E3,89 mg
- Zink4,01 mg