
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Potatis, kokt, skivad4 kg
- Lök gul, finhackad800 g
- Smör800 g
- Grädde2 liter
- Palsternackspuré4,80 kg
- Fiskbuljong,färdig12 kg
- Citron, juice färskpressad10 msk
- Citronskal, riven80 g
- Vitlök, hackad160 g
- 200 g
- Dill160 g
- Peppar
- Salt
TILLAGNING
1. Fräs lök och vitlök i smör, utan att få färg.
2. Tillsätt buljong, pasternackspuré och grytrotfrukter. Låt grytan koka upp.
3. Tillsätt fisk och grädde, låt koka någon minut.
4. Lägg i skivad potatis.
5. Smaksätt med citronskal och juice, örter, salt och peppar.
Tips!
Servera gärna en bit bröd till grytan!
Enkel och smakrik fiskgryta på Alaska Pollock. Krämig gryta fylld med goda rotfrukter och potatis som sedan toppas med gräslök och dill. Perfekt att servera på lunchmenyn!
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)266,58 kcal
- Energi (kJ)1118,46 kJ
- Fett15,72 g
- Enkelomättade fettsyror3,60 g
- Fleromättade fettsyror0,49 g
- Mättade fettsyror9,79 g
- Fibrer4,98 g
- Järn0,78 mg
- Kalcium48,49 mg
- Kalium357,69 mg
- Kolesterol43,11 mg
- Kolhydrater17,03 g
- Disackarider1,03 g
- Monosackarider0,58 g
- Sackaros0,46 g
- Magnesium23,42 mg
- Natrium432,53 mg
- Niacin1,31 mg
- Protein12,47 g
- Riboflavin0,07 mg
- Tiamin0,07 mg
- Vatten171,40 g
- Vitamin B120,19 µg
- Vitamin B60,08 mg
- Vitamin C9,91 mg
- Vitamin D0,07 µg
- Vitamin E0,39 mg
- Zink0,40 mg