Fiskgryta robust med dill och gräslök

Fiskgryta Robust med dill och gräslök

Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Fräs lök och vitlök i smör, utan att få färg.

  2. 2. Tillsätt buljong, pasternackspuré och grytrotfrukter. Låt grytan koka upp.

  3. 3. Tillsätt fisk och grädde, låt koka någon minut.

  4. 4. Lägg i skivad potatis.

  5. 5. Smaksätt med citronskal och juice, örter, salt och peppar.

  6. Tips!

  7. Servera gärna en bit bröd till grytan!

  8. Enkel och smakrik fiskgryta på Alaska Pollock. Krämig gryta fylld med goda rotfrukter och potatis som sedan toppas med gräslök och dill. Perfekt att servera på lunchmenyn!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    2665,76 kcal
  • Energi (kJ)
    11184,64 kJ
  • Fett
    157,18 g
  • Enkelomättade fettsyror
    36,01 g
  • Fleromättade fettsyror
    4,92 g
  • Mättade fettsyror
    97,94 g
  • Fiber
    49,82 g
  • Järn
    7,85 mg
  • Kalcium
    484,94 mg
  • Kalium
    3576,87 mg
  • Kolesterol
    431,11 mg
  • Kolhydrat
    170,25 g
  • Disackarider
    10,30 g
  • Monosackarider
    5,83 g
  • Sackaros
    4,57 g
  • Magnesium
    234,22 mg
  • Natrium
    4325,26 mg
  • Niacin
    13,11 mg
  • Protein
    124,74 g
  • Riboflavin
    0,72 mg
  • Tiamin
    0,70 mg
  • Vatten
    1714,04 g
  • Vitamin B12
    1,91 µg
  • Vitamin B6
    0,83 mg
  • Vitamin C
    99,13 mg
  • Vitamin D
    0,71 µg
  • Vitamin E
    3,89 mg
  • Zink
    4,01 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet