Fiskgryta robust med dill och gräslök

Fiskgryta Robust med dill och gräslök

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. 1. Fräs lök och vitlök i smör, utan att få färg.

  2. 2. Tillsätt buljong, pasternackspuré och grytrotfrukter. Låt grytan koka upp.

  3. 3. Tillsätt fisk och grädde, låt koka någon minut.

  4. 4. Lägg i skivad potatis.

  5. 5. Smaksätt med citronskal och juice, örter, salt och peppar.

  6. Tips!

  7. Servera gärna en bit bröd till grytan!

  8. Enkel och smakrik fiskgryta på Alaska Pollock. Krämig gryta fylld med goda rotfrukter och potatis som sedan toppas med gräslök och dill. Perfekt att servera på lunchmenyn!

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    266,58 kcal
  • Energi (kJ)
    1118,46 kJ
  • Fett
    15,72 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,60 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,49 g
  • Mättade fettsyror
    9,79 g
  • Fibrer
    4,98 g
  • Järn
    0,78 mg
  • Kalcium
    48,49 mg
  • Kalium
    357,69 mg
  • Kolesterol
    43,11 mg
  • Kolhydrater
    17,03 g
  • Disackarider
    1,03 g
  • Monosackarider
    0,58 g
  • Sackaros
    0,46 g
  • Magnesium
    23,42 mg
  • Natrium
    432,53 mg
  • Niacin
    1,31 mg
  • Protein
    12,47 g
  • Riboflavin
    0,07 mg
  • Tiamin
    0,07 mg
  • Vatten
    171,40 g
  • Vitamin B12
    0,19 µg
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    9,91 mg
  • Vitamin D
    0,07 µg
  • Vitamin E
    0,39 mg
  • Zink
    0,40 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet