Fiskgryta robust med dill och gräslök

Fiskgryta Robust med dill och gräslök

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

  • Grönsaker Robust med svartrot FINDUS 66104
    4,80 kg
  • Potatis, kokt, skivad
    4 kg
  • Lök gul, finhackad
    800 g
  • Smör
    800 g
  • Grädde
    2 liter
  • Fiskbuljong,färdig
    12 kg
  • Palsternackspuré
    4,80 kg
  • Citron, juice färskpressad
    10 msk
  • Citronskal, riven
    80 g
  • Vitlök, hackad
    160 g
  • 200 g
  • Dill
    160 g
  • Peppar
  • Salt

TILLAGNING

  1. Fräs lök och vitlök i smör, utan att få färg.
    Tillsätt buljong, Pasternackspuré, Grönsaker robust med svartrot, låt koka upp.
    Tillsätt fisk och grädde, låt koka någon minut.
    Lägg i skivad potatis.
    Smaksätt med citronskal och juice, örter, salt o peppar.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    267,54 kcal
  • Energi (kJ)
    1122,30 kJ
  • Fett
    15,73 g
  • Enkelomättade fettsyror
    3,66 g
  • Fleromättade fettsyror
    0,86 g
  • Mättade fettsyror
    9,80 g
  • Fibrer
    5,03 g
  • Järn
    1,09 mg
  • Kalcium
    68,33 mg
  • Kalium
    688,89 mg
  • Kolesterol
    43,11 mg
  • Kolhydrater
    17,15 g
  • Disackarider
    1,03 g
  • Monosackarider
    0,58 g
  • Sackaros
    0,46 g
  • Magnesium
    62,14 mg
  • Natrium
    488,53 mg
  • Niacin
    4,83 mg
  • Protein
    12,53 g
  • Riboflavin
    0,12 mg
  • Tiamin
    0,13 mg
  • Vatten
    171,40 g
  • Vitamin B12
    1,87 µg
  • Vitamin B6
    0,08 mg
  • Vitamin C
    13,26 mg
  • Vitamin D
    1,08 µg
  • Vitamin E
    0,39 mg
  • Zink
    0,85 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet