Inkokt lax med dillhollandaise och sparris

Inkokt lax med dillhollandaise och sparris

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Börja med lagen. Skala och skär löken och moroten i bitar. Lägg alla ingredienser till koklagen i en stor gryta. Koka upp och låt sjuda i 5 min. Lägg i fisken och låt sjuda i ca 5 min och låt ligga kvar i ytterligare ca 5 min.
    Värm hollandaisen och avsluta med att blanda i dillen.
    Servera rätten med kokt potatis och garnera med värmd sparris.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    611,26 kcal
  • Energi (kJ)
    2557,31 kJ
  • Fett
    53,58 g
  • Enkelomättade fettsyror
    27,88 g
  • Fleromättade fettsyror
    14,37 g
  • Mättade fettsyror
    7,71 g
  • Fibrer
    1,21 g
  • Järn
    1,94 mg
  • Kalcium
    84,42 mg
  • Kalium
    680,27 mg
  • Kolesterol
    200,77 mg
  • Kolhydrater
    4,13 g
  • Disackarider
    0,62 g
  • Monosackarider
    1,17 g
  • Sackaros
    0,57 g
  • Magnesium
    50,97 mg
  • Natrium
    3230,52 mg
  • Niacin
    9,08 mg
  • Protein
    29,21 g
  • Riboflavin
    0,25 mg
  • Tiamin
    0,41 mg
  • Vatten
    389,09 g
  • Vitamin B12
    9 µg
  • Vitamin B6
    1,50 mg
  • Vitamin C
    20,01 mg
  • Vitamin D
    19,44 µg
  • Vitamin E
    13,04 mg
  • Zink
    1,42 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet