
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Hollandaisesås FINDUS 96012382600 g
- Grön Sparris500 g
- Lag
- Gul lök1 st
- Morot1 st
- Kryddpeppar hel1 tsk
- Vitpeppar hel1 st
- Lagerblad2 st
- Dillstjälkar, 10-15 st
- Kranvatten2 liter
- Salt4 msk
- Vinäger vit1 dl
TILLAGNING
- Börja med lagen. Skala och skär löken och moroten i bitar. Lägg alla ingredienser till koklagen i en stor gryta. Koka upp och låt sjuda i 5 min. Lägg i fisken och låt sjuda i ca 5 min och låt ligga kvar i ytterligare ca 5 min.
Värm hollandaisen och avsluta med att blanda i dillen.
Servera rätten med kokt potatis och garnera med värmd sparris.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)611,26 kcal
- Energi (kJ)2557,31 kJ
- Fett53,58 g
- Enkelomättade fettsyror27,88 g
- Fleromättade fettsyror14,37 g
- Mättade fettsyror7,71 g
- Fibrer1,21 g
- Järn1,94 mg
- Kalcium84,42 mg
- Kalium680,27 mg
- Kolesterol200,77 mg
- Kolhydrater4,13 g
- Disackarider0,62 g
- Monosackarider1,17 g
- Sackaros0,57 g
- Magnesium50,97 mg
- Natrium3230,52 mg
- Niacin9,08 mg
- Protein29,21 g
- Riboflavin0,25 mg
- Tiamin0,41 mg
- Vatten389,09 g
- Vitamin B129 µg
- Vitamin B61,50 mg
- Vitamin C20,01 mg
- Vitamin D19,44 µg
- Vitamin E13,04 mg
- Zink1,42 mg