Långbakad hokifilé med pocherat ägg, sparris och baconkrisp

Långbakad hokiefilé med pocherat ägg, sparris och baconkrisp

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Sätt ugnen på 120°C.

  2. Fisk
    Lägg fisken i bleck och salta. Tillaga fisken till önskad innertemperatur ca 15 minuter.

  3. Bacon
    Strimla bacon och stek dem hårt i en stekpanna, låt dem rinna av på hushållspapper. När det svalnat något, krossa dem till finare smul.

  4. Pocherat ägg
    Koka upp vatten i en kastrull med lite ättika. Knäck ett ägg i taget, och låt dem glida ner i vattnet. Sjud äggen ca 7 minuter. Tag upp äggen och låt dem rinna av på hushållspapper.

  5. Spenat
    Hacka lök och vitlök. Fräs i en klick smör och tillsätt spenat. Smaka av med salt och peppar.

  6. Sparris
    Ansa och ev skala sparrisen. Stek i stekpanna och salta och peppra.

  7. Smör
    Smält smöret i en kastrull.

  8. Uppläggning
    Fördela spenat på tallriken. Lägg på sparris och fisk och toppa med ägget. Skeda över skirat smör. Avsluta med baconsmulet.

  9. Servera med kokt potatis.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    701,83 kcal
  • Energi (kJ)
    2936,04 kJ
  • Fett
    41,10 g
  • Enkelomättade fettsyror
    12,39 g
  • Fleromättade fettsyror
    3,12 g
  • Mättade fettsyror
    22,09 g
  • Fibrer
    6,70 g
  • Järn
    4,57 mg
  • Kalcium
    175,72 mg
  • Kalium
    1940,81 mg
  • Kolesterol
    350,79 mg
  • Kolhydrater
    40,54 g
  • Disackarider
    1,37 g
  • Monosackarider
    2,61 g
  • Sackaros
    1,22 g
  • Magnesium
    177,46 mg
  • Natrium
    795,15 mg
  • Niacin
    7,79 mg
  • Protein
    39,69 g
  • Riboflavin
    0,74 mg
  • Tiamin
    0,46 mg
  • Vatten
    482,73 g
  • Vitamin B12
    1,82 µg
  • Vitamin B6
    0,90 mg
  • Vitamin C
    100,64 mg
  • Vitamin D
    1,45 µg
  • Vitamin E
    8,64 mg
  • Zink
    3,28 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning

Produkter som inkluderas i receptet