
Matrosfisk med ärthummus i hjärtsallad
Klimatberäknat lågt C02e värde.Läs mer om vår klimatberäkning här.
INGREDIENSER
Välj antal portioner
- Ärthummus
- Vitlök1 st
- Chili0,50 msk
- Salt och peppar
- Lime1 st
- Olivolja2 msk
- Kesella125 g
- Mynta30 g
- Dill15 g
- Gemsallad100 g
- Rädisa10 st
- Olivolja1 msk
TILLAGNING
1. Tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen.
2. Värm upp och kyl ner ärter.
3. Mixa sedan ärter med skalad vitlök, chili, kesella, mynta, pressad lime och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
4. Skiva rädisorna tunt på mandolin och lägg i kallt vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet och blanda med olivolja och hackad dill.
5. Lägg fisken i sköljda salladsblad, ärthummus och toppa med rädisorna.
Näringsvärde per portion (400 g)
- Energi (kcal)219 kcal
- Energi (kJ)916,48 kJ
- Fett10,89 g
- Enkelomättade fettsyror5,37 g
- Fleromättade fettsyror1,55 g
- Mättade fettsyror3,11 g
- Fiber2,16 g
- Järn1,63 mg
- Kalcium70,69 mg
- Kalium583,62 mg
- Kolesterol83,20 mg
- Kolhydrat9,64 g
- Disackarider1,36 g
- Monosackarider0,63 g
- Sackaros0,99 g
- Magnesium46,37 mg
- Natrium567,32 mg
- Niacin2,71 mg
- Protein19,55 g
- Riboflavin0,22 mg
- Tiamin0,18 mg
- Vatten118,86 g
- Vitamin B120,90 µg
- Vitamin B60,29 mg
- Vitamin C23,14 mg
- Vitamin D1,22 µg
- Vitamin E2,25 mg
- Zink1,02 mg