Matrosfisk med ärthummus i hjärtsallad

Matrosfisk med ärthummus i hjärtsallad

Klimatberäknat lågt C02e värde.
Läs mer om vår klimatberäkning här.

INGREDIENSER

Välj antal portioner

TILLAGNING

  1. Tillaga fisken enligt anvisning på förpackningen.

  2. Mixa ärtor med skalad vitlök, chili,  kesella, mynta, pressad lime och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

  3. Skiva rädisorna tunt på mandolin och lägg i kallt vatten ca 10 minuter. Häll av vattnet och blanda med olivolja och hackad dill.

  4. Lägg fisken i sköljda salladsblad, ärthummus och toppa med rädisorna.

Näringsvärde per portion (400 g)

  • Energi (kcal)
    219 kcal
  • Energi (kJ)
    916,48 kJ
  • Fett
    10,89 g
  • Enkelomättade fettsyror
    5,37 g
  • Fleromättade fettsyror
    1,55 g
  • Mättade fettsyror
    3,11 g
  • Fibrer
    2,16 g
  • Järn
    1,63 mg
  • Kalcium
    70,69 mg
  • Kalium
    583,62 mg
  • Kolesterol
    83,20 mg
  • Kolhydrater
    9,64 g
  • Disackarider
    1,36 g
  • Monosackarider
    0,63 g
  • Sackaros
    0,99 g
  • Magnesium
    46,37 mg
  • Natrium
    567,32 mg
  • Niacin
    2,71 mg
  • Protein
    19,55 g
  • Riboflavin
    0,22 mg
  • Tiamin
    0,18 mg
  • Vatten
    118,86 g
  • Vitamin B12
    0,90 µg
  • Vitamin B6
    0,29 mg
  • Vitamin C
    23,14 mg
  • Vitamin D
    1,22 µg
  • Vitamin E
    2,25 mg
  • Zink
    1,02 mg
Alla näringsvärden

Energifördelning